Skip to main content

Αυτές είναι οι 874 θέσεις στάθμευσης δικύκλων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Στην ιστοσελίδα του δήμου αναρτήθηκαν τα 34 σημεία με τις συνολικά 874 θέσεις στάθμευσης δικύκλων. Στόχος η αύξηση των θέσεων στις 1.000.

Στις 874 ανέρχονται οι θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας συνεχίζει τους ελέγχους σε μηχανάκια που είτε παρκάρουν είτε κυκλοφορούν σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Στην ιστοσελίδα του δήμου αναρτήθηκαν αναλυτικά τα σημεία των θέσεων στάθμευσης των δικύκλων. Πρόκειται για 34 σημεία στα οποία οι οδηγοί μπορούν να σταθμεύσουν τις μηχανές τους.

«Αναζητούμε επιπλέον θέσεις. Στόχος μας είναι να τις αυξήσουμε και να γίνουν τουλάχιστον 1.000», είπε στη Voria.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής, σύμφωνα με τον οποίο το προηγούμενο διάστημα οι δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν στη χαρτογράφηση όλων των θέσεων.

Από το τέλος Σεπτεμβρίου Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία πραγματοποιούν μπαράζ ελέγχων καθημερινά για τα δίκυκλα, βεβαιώνοντας πρόστιμα είτε για παράνομη στάθμευση (20 ευρώ) είτε για παράνομη διέλευση (100 ευρώ).

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου και της Τροχαίας για την ευταξία στην πόλη με ανοιχτούς δρόμους και ελεύθερα πεζοδρόμια.

Εν τω μεταξύ, οι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας τον Σεπτέμβριο βεβαίωσαν 21.868 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ. Παράλληλα, πραγματοποίησαν 78.000 ελέγχους για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης Thesi. Επιπλέον 236 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να βεβαιώνουν 33 πρόστιμα καθώς και 181 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.