Skip to main content

Τα σκάνδαλα τού έκοψαν ...τα φτερά

Δεν θα θέσει υποψηφιότητα, για το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Αποσύρεται τελικά από την εκ νέου διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, όπως ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας. Η ανακοίνωση του κ. Παπαγεωργόπουλου για πολλούς έσκασε σαν βόμβα καθώς έως και την προηγούμενη εβδομάδα εξέφραζε την επιθυμία του να διεκδικήσει για τέταρτη θητεία το δήμο Θεσσαλονίκης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως καταλύτης για την απόφαση του κ.Παπαγεωργόπουλου λειτούργησε η χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δεν του παρείχε τη στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης. Καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του κ. Σαμαρά έπαιξαν τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν το δήμο κατά την τελευταία τετραετία με κυριότερο το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 30 εκατ. ευρώ, στο οποίο -σύμφωνα με την απολογία του πρώην ταμία του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη-  εμπλοκή είχε και ο κ.Παπαγεωργόπουλος. Την απόφαση Σαμαρά ενίσχυσε και πρόσφατη δημοσκόπηση από την οποία προέκυψε ότι έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς επιθυμούν την αλλαγή του νυν δημάρχου.

Πάντως, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι είναι προσωπική του απόφαση η αποχώρηση από το δήμο Θεσσαλονίκης γι΄ αυτό, όπως σημειώνει, 4,5 μόλις μήνες πριν τις εκλογές δεν έχει κάνει καμία προεκλογική κίνηση.

«Είναι μια απόφαση που την  πήρα πριν 4 ακριβώς  χρόνια, αλλά έπρεπε να την κρατήσω  μυστική, γιατί πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε το καλό της Θεσσαλονίκης. Χθες το πρωί ενημέρωσα τον αρχηγό της παράταξης που με στήριξε, της παράταξης της ΝΔ, τον Αντ. Σαμαρά και σήμερα το πρωί τους συνεργάτες μου. Δεν ήθελα να υπάρξει στη διοίκηση του δήμου μας, δεν ήθελα να υπάρξει στους συνεργάτες μου ένα αίσθημα ολοκλήρωσης του έργου μας, ένα αίσθημα ολοκλήρωσης της προσφοράς μας, αλλά αντιθέτως ήθελα να υπάρχει ένα αίσθημα συνεχούς προετοιμασίας, συνεχούς αξιολόγησης, συνεχούς υπερπροσπάθεια, να υπάρχει μια συνεχής αγωνιά για το αύριο!» προσθέτει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επεσήμανε ότι θα αποχωρήσει στις 31 Δεκεμβρίου, σε 6,5 μήνες από σήμερα. «Ολοκλήρωσα τον κύκλο μου στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα αποχωρήσω από την τιμημένη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης πλήρης, γεμάτος, με ένα αίσθημα ικανοποίησης» τονίζει. 

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρεται στο έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας του καθώς και στις 10 μεγάλες παρεμβάσεις, που έχει σχεδιάσει για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, με την επίσημη πλέον παραίτηση του κ. Παπαγεωργόπουλου φουντώνουν ακόμα περισσότερα τα σενάρια που θέλουν το χρίσμα της ΝΔ να λαμβάνει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.