Skip to main content

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Μπουτάρη για το «Μακεδονία»

Οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης στα δύο πρακτορεία ειδήσεων της ΠΓΔΜ - Πώς μεταδίδουν όσα είπε ο Γιάννης Μπουτάρης για το αεροδρόμιο.

Στις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έθεσε θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων, αναφέρονται τα δύο πρακτορεία ειδήσεων της ΠΓΔΜ (δείτε εδώ). 

Το meta.mk έχει τις δηλώσεις του δημάρχου πρώτο θέμα, με τίτλο «Μπουτάρης: Οι τουρίστες περιμένουν ότι θα προσγειωθούν στα Σκόπια αντί στη Θεσσαλονίκη». Μάλιστα στο δημοσίευμα φιλοξενείται και η σημερινή δήλωση Μπουτάρη, που ερωτηθείς για το ποιο όνομα θα πρότεινε σε περίπτωση μετονομασίας του «Μακεδονία», απάντησε το «Νίκος Γκάλης»

Οι δηλώσεις του δημάρχου φιλοξενούνται και στο πρακτορείο ειδήσεων MIA, το οποίο όμως αναφέρει μόνο τις σημερινές δηλώσεις του δημάρχου στις οποίες υποστήριξε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του. Ωστόσο δεν παρέλειψε να μεταδώσει τη φράση του Γιάννη Μπουτάρη «στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας» (δείτε εδώ).