Skip to main content

Τα... σουρεάλ προφιτερόλ της Θεσσαλονίκης γλυκαίνουν και την Αθήνα

Το πρωτότυπο ζαχαροπλαστείο Choureal, αφού κέρδισε το απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης, άνοιξε νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας

Τα ολόφρεσκα tailor made προφιτερόλ του ζαχαροπλαστείου Choureal της Θεσσαλονίκης γλυκαίνουν από τις αρχές του έτους και τους κατοίκους της Αθήνας. Όσοι βρεθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, στη συμβολή των οδών Ερμού και Διομείας, μπορούν να δοκιμάσουν τη μοναδική εμπειρία της live παρασκευής των προφιτερόλ με υλικά που επιλέγει ο πελάτης.

Πρόκειται για την πρωτότυπη ιδέα του νεαρού ελληνοβρετανού χημικού Μάιλς Αναστάσιου Σκλήρη, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κερδίσει το  απαιτητικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Η προσεγμένη πρώτη ύλη και η διαδραστική εμπειρία της παραγγελίας έχουν καταστήσει το Choureal ένα από τα πιο αγαπητά ζαχαροπλαστεία της πόλης, καθώς το κατάστημα επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού 7 πουλάει κάθε χρόνο περίπου 180.000 ατομικά κυπελλάκια ολόφρεσκων και «a la minute» παρασκευασμένων προφιτερόλ.



Οι βάσεις των προφιτερόλ, τα σου, ετοιμάζονται από φρέσκια ζύμη και ψήνονται ανά ώρα. Ανάλογα με τα γούστα του καθενός, γεμίζονται είτε με κρέμα πατισερί με βανίλια Μαδαγασκάρης είτε με φρέσκο χειροποίητο παγωτό. Στη συνέχεια, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε εννέα είδη σοκολάτας (από γάλακτος, λευκή και πραλίνα, μέχρι γεύση εποχής, όπως για παράδειγμα με μανταρίνι τον χειμώνα και με φρούτα του πάθους το καλοκαίρι) και η παραγγελία ολοκληρώνεται με την επιλογή της γαρνιτούρας (αμύγδαλο, φουντούκι, σαντιγί κα).

Εκτός από τα δημοφιλή προφιτερόλ, στο Choureal πωλούνται ακόμη, μεταξύ άλλων, ατομικά σου και εκλέρ, τα οποία ετοιμάζονται από τον ζαχαροπλάστη του καταστήματος από νωρίς το πρωί.

Ο κ. Σκλήρης, που γεννήθηκε στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς και ζει από τεσσάρων ετών στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε με τη βοήθεια της οικογένειάς του και σεμινάρια από pastry chefs με διεθνείς διακρίσεις, να υλοποιήσει την ιδέα του για ένα tailor made προφιτερόλ. Η ποιότητα των γλυκών αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του, και για αυτό έχει αρνηθεί δεκάδες προτάσεις που του έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για franchising. Άλλωστε, το Choureal λειτουργεί στα πρότυπα μίας οικογενειακής επιχείρησης, την οποία «τρέχουν» ο ίδιος με τη σύντροφό του.



«Το γλυκό που έχει μάθει να τρώει ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς και στην Αθήνα. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι στο Choureal θα βρει κάθε ημέρα φρέσκα γλυκά. Ό,τι φτιάχνουμε το πρωί και το μεσημέρι έχουμε στόχο να καταναλωθεί μέχρι το κλείσιμο», αναφέρει.

Όπως λέει ο ίδιος,  το μέλλον της εστίασης είναι η ανοιχτή κουζίνα, η live παρασκευή, η διαδραστικότητα και η εξατομίκευση, ενώ η εξειδίκευση στα προϊόντα που προσφέρει το κάθε κατάστημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Ο πελάτης θέλει να συμμετέχει στη διαδικασία της παραγωγής και να τη βιώνει με όλες τις αισθήσεις του, να μυρίζει και να βλέπει ότι το προϊόν που ετοιμάζεται είναι φρέσκο και έχει την προσωπική του νότα, αφού αυτός έχει επιλέξει τα υλικά», δηλώνει.

Ο νεαρός επιχειρηματίας έχει ως στόχο στο άμεσο μέλλον να επεκτείνει τη δραστηριότητά του στην Αθήνα, είτε με νέο κατάστημα είτε με τη δημιουργία ενός μεγάλου εργαστηρίου. Το μεγάλο όνειρό του, όπως λέει, είναι να καταφέρει κάποια στιγμή να ανοίξει ένα Choureal στην πόλη που γεννήθηκε, το Λονδίνο.