Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα... σπρωξίματα για μια selfie με Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη και η επική ατάκα

Ο διάλογος Ιωακείμοβιτς – Μητσοτάκη , ο... καημός της συζύγου του Κούβελα και η ατάκα Ανδρουλάκη για τον «τουμπάρχη» που έκοψε τα χαμόγελα

-Μύρισαν εκλογές και άρχισαν και οι... ομορφιές των υποψήφιων βουλευτών. Δεν αναφερόμαστε μόνον στους φουλ προεκλογικούς ρυθμούς που έχουν μπει, αλλά και στο καθιερωμένο πια στριμωξίδι για μια selfie με τον αρχηγό. Αυτές οι φωτογραφίες, που για ορισμένους είναι πολύτιμες, καθώς πάνω τους στήνουν τα προεκλογικά τους φυλλάδια και τα social media, έχουν πολύ μεγάλη πλάκα για τους απέξω, αλλά πολύ μεγάλο αγώνα για τους από μέσα. Το τι έγινε στη Θεσσαλονίκη στις επισκέψεις Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη δεν λέγεται. Το σπρώξιμο για μια φωτογραφία με τον αρχηγό ήταν απίστευτο. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι έμπειροι πια Κώστας Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, που κέρδισαν τη μάχη της αγκωνιάς για να βγάλουν καλή φωτογραφία μαζί με τον πρόεδρο. Από την άλλη τον κακό χαμό που έγινε με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για μια φωτογραφία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον ενθουσιασμό τους τον επισκίασε ο ίδιος ο πρόεδρος. Εκεί που οι επίδοξοι υποψήφιοι των λιστών της Θεσσαλονίκης διαγκωνίζονταν για τη φωτογραφία - διαβατήριο, κάποιος μίλησε για τον οργανωσιάρχη του κόμματος στην Τούμπα ή αλλιώς "τουμπάρχη"... Κώστα Τσαπακίδη, προκειμένου να του πιστώσει την επιτυχία της πολυπληθούς συγκέντρωσης στελεχών στην επίσκεψη του προέδρου. Την πληρωμένη απάντηση Ανδρουλάκη μάλλον δεν την περίμεναν πολλοί. "Αν είναι έτσι, να κατεβεί ο Κώστας υποψήφιος βουλευτής", είπε ο πρόεδρος και κόπηκαν τα χαμόγελα. Κάποιοι... δαγκώθηκαν, κάποιοι εξεπλάγησαν, κάποιοι θορυβήθηκαν και κάπως έτσι ηρέμησε και το πανηγύρι.

-Από αυτή τη στήλη πολλούς μήνες πριν είχαμε στηλιτεύσει το ύφος των αναρτήσεων της κ. Αφροδίτης Λατινοπούλου ως προς τη συνάφειά του με την πολιτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας υποψήφια βουλευτής ήταν το 2019. Πέρασε πολύς καιρός για να γίνει η κίτρινη κάρτα για την ανάρτηση με τις μασχάλες και τις τρίχες των γυναικών, κόκκινη με την ανάρτηση περί παχυσαρκίας. Σε όλο αυτό το διάστημα η κ. Λατινοπούλου όχι μόνο δεν περιόρισε τις ενοχλητικές για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναρτήσεις, αλλά εξέφραζε με την ίδια ζέση τις ιδέες της. Συνεπώς κάποιος θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι πιθανώς επιδίωξε και την αποπομπή της από το κόμμα. Από την άλλη, το ίδιο χρονικό διάστημα η κ. Λατινοπούλου είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, οπότε η μεταπήδησή της στην "Εθνική Δημιουργία" των κ.κ. Κρανιδιώτη, Τζήμερου και Μπογδάνου μπορεί πια να γίνει πιο εύκολα. Αν και πλέον δεν είναι το μόνο κόμμα που την προσεγγίζει. Περισσότερα προσεχώς...

-Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Ζήση Ιωακείμοβιτς. Είναι η πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου του νομού έπειτα από πάρα πολύ καιρό και γι' αυτό έχει τη σημασία της. Την οποία μάλιστα σηματοδοτεί και η προγραμματισμένη παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλου Μαρινάκη, και του διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Μπρατάκου. Ο κ. Ιωακείμοβιτς ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεών του με τους βουλευτές του κόμματος σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης (κατά μόνας) και πλέον άνοιξε τον κύκλο των συναντήσεων με τους δημάρχους. Μαθαίνουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ιωακείμοβιτς είχε ένα πολύ σύντομο τετ α τετ με τον πρόεδρο προτού αυτός επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και να φύγει από τη Θέρμη. Ο κ. Μητσοτάκης του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προεδρία της Διοικούσας, του επέστησε την προσοχή για την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος, ενώ επισήμανε ότι "βλέπει πολλή ανανέωση" στα πρόσωπα, για να απαντήσει ο κ. Ιωακείμοβιτς "πρόεδρε είμαστε ακόμα στην αρχή".

-Ομιλητικότατος ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας, στη συνάντηση που διοργάνωσε με δημοσιογράφους. Από τα παραλειπόμενα της συνάντησης που έχουν ενδιαφέρον η κάθετη, απόλυτη και κατηγορηματική διάψευσή του (πάρα πολλές φορές) στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, η αποκάλυψη ότι ακόμη και μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού πολλές φορές επέλεγε να μετακινηθεί με το αστικό λεωφορείο, για να έχει καλύτερη εικόνα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε πως μόλις η σύζυγός του άκουσε ότι είναι πιθανό να γίνουν τον Σεπτέμβριο "άρχισε να τρελαίνεται", διότι περιμένει πως και πως ολιγοήμερες έστω διακοπές οικογενειακώς με τα τρία παιδιά τους, μετά το τέλος των σχολείων και ύστερα από την άρση των περιορισμών για την πανδημία. Ενδιαφέρον είχε και η ατάκα του κ. Κούβελα για τις λαϊκές αγορές: ¨Οι λαϊκές στηρίζουν τα νοικοκυριά διατηρώντας στα περισσότερα προϊόντα τις ίδιες τιμές με το 2020". Ο βουλευτής μάλιστα αναγνώρισε τη φθορά που προκαλούν στην κυβέρνηση οι τιμές στο ρεύμα και τη βενζίνη και γενικότερα η κρίση ακρίβειας, ελπίζοντας όπως είπε η κυβέρνηση να μπορέσει να συμβάλλει πιο πολύ στον περιορισμό των επιπτώσεων στα νοικοκυριά.