Skip to main content

Τα στοιχεία για την παράταση του lockdown ζητά ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ο κ. Μανδαλιανός ζήτησε τα επιδημιολογικά στοιχεία που οδήγησαν στην παράταση του lockdown στην περιοχή.

Με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα επικοινώνησε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, μετά την ανακοίνωση της παράτασης του σκληρού lockdown έως τις 8 Μαρτίου στην περιοχή, προκειμένου να ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση.

Διαβάστε σχετικά: Παράταση του lockdown σε Κορδελιό-Εύοσμο, παραμένει στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζήτησε να μάθει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος, τα οποία, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου, στάθηκαν αφορμή για αυστηρά υγειονομικά μέτρα, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τοπικού lockdown με δεδομένο ότι «έκλεισε μια πόλη 150.000 κατοίκων, τη στιγμή που καθημερινά εισέρχονται και εξέρχονται από αυτή χιλιάδες άνθρωποι λόγω εργασίας».

Ο κ. Αρκουμανέας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δεσμεύτηκε να δώσει στον δήμαρχο λεπτομερείς απαντήσεις αύριο Σάββατο (27.02), με όλα τα στοιχεία.

«Είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, οι οποίοι δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχολογικά από τα παρατεταμένα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και αναζητούμε απαντήσεις για τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται για τον τόπο μας», επεσήμανε ο κ. Μανδαλιανός, εν αναμονή της επικείμενης ενημέρωσης.

Η Δημοτική Αρχή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα τοποθετηθεί επί του θέματος, αφού λάβει τα στοιχεία και τις απαντήσεις που ζητήθηκαν.