Skip to main content

Τα στοιχήματα του Τσίπρα και των συνεργατών του για το αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε νίκη του κόμματός του με 3 μονάδες διαφορά. Ποιος βρήκε το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Τις προβλέψεις τους για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών έγραψαν σε ένα χαρτί ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, ακολουθώντας μια άτυπη παράδοση των πολιτικών επιτελείων.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύουν Τα Νέα, ο Μανώλης Πετσίνης – άγνωστος στο ευρύ κοινό – εκ των εμπίστων του Αλέξη Τσίπρα και συμμαθητής του Νίκου Παππά, ήταν απόλυτα σωστός στην πρόβλεψή του.

Ο κ. Πετσίνης προέβλεψε τις 7 μονάδες διαφοράς και ακριβώς τα ποσοστά: ΣΥΡΙΖΑ 35%-ΝΔ 28%.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν περίμενε το εύρος της νίκης του, όπως προκύπτει από την εκτίμηση που έκανε: Προέβλεψε διαφορά 3% και έδινε 32,5% στο κόμμα του και 29,5% στο κόμμα του Ευ. Μεϊμαράκη.

Τέσσερις μονάδες προέβλεψε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αν και στα ποσοστά έπεσε έξω: Εδινε 33%-29%.

«Μυρίστηκε» την μεγάλη διαφορά ο Θόδωρος Μιχόπουλος, εκτιμώντας ότι θα προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο έπεσε έξω στα ποσοστά, αφού έδωσε 31% στο κόμμα του και 26% στη ΝΔ.

Οι Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης εκτίμησαν ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 29% αν και από την εικόνα δεν διακρίνεται τι ποσοστό προέβλεψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, ένας ακόμη συνεργάτης του επιτελείου Τσίπρα, προέβλεψε το υπεραισιόδοξο για τη ΝΔ 31% αλλά δεν διακρίνεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.