Skip to main content

Τα στούντιο της Millenium Films στη Θέρμη κινηματογραφικός πόλος έλξης

Συνάντηση Πιερρακάκη – Τζιτζικώστα για την υλοποίηση του μεγάλου project για να καταστεί η Θεσσαλονίκη κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών στη ΝΑ Ευρώπη

Τα στούντιο της Millennium Films στη Θέρμη θα αποτελέσουν κίνητρο και για άλλες κινηματογραφικές εταιρείες κολοσσούς ώστε να κάνουν γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Αυτό τόνισαν στη σημερινή συνάντησή τους ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η στενή συνεργασία μας έχει ως πρώτο αποτέλεσμα τη δημιουργία των στούντιο για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας στη Θέρμη, που βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών και καθιστά τη Θεσσαλονίκη κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι εργασίες κατασκευής αρχίζουν το Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθούν εντός του 2020, όταν θα αρχίσουν και τα γυρίσματα δυο κινηματογραφικών ταινιών και μιας τηλεοπτικής σειράς.

«Τα στούντιο δεν θα είναι για αποκλειστική χρήση από τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες, που επιθυμούν να κάνουν γυρίσματα στην Κεντρική Μακεδονία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υπουργό και τα επόμενα βήματα για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και άλλων εταιριών κολοσσών του κλάδου, για να έρθουν στον τόπο μας για οπτικοακουστικές παραγωγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση αναγνωρίζουν το μεγάλο ενδιαφέρον και τα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο και «γι' αυτό προχωρούμε σε μια σειρά από παρεμβάσεις, ώστε να δώσουμε πρόσθετη ώθηση. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου, που θα αποδειχθεί σημαντικός και για την εθνική οικονομία. Είναι η ώρα να μπει η χώρα μας, η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη στο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών διεθνώς. Αυτή είναι η θέση που της αξίζει. Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη δημιουργία στούντιο στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια είναι πρωτοπόρος και ελπίζουμε να τα καταφέρει συνολικά η χώρα και να φτάσει στο ίδιο σημείο».




Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου και συγκεκριμένα για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, αλλά και άλλων φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αφοσιωμένη στο δρόμο της ενίσχυσης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της, διότι πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε σημαντικά την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όχι μόνο από τις περιφερειακές υπηρεσίες, αλλά κι από τις υπηρεσίες που παρέχουν Δήμοι και άλλοι φορείς. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασίας μας σε αυτό το επίπεδο με συγκεκριμένες δράσει. Συμφωνήσαμε με τον Υπουργό, το επόμενο διάστημα να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά προκειμένου να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ψηφιακή λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ως Περιφέρεια επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και την ψηφιοποίηση τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Συζητήσαμε επίσης για δράσεις, που θα διευκολύνουν τη ζωή των συμπολιτών μας, παρέχοντάς τους ταχύτερες, ψηφιακές υπηρεσίες και νέες τεχνολογικές εφαρμογές. Στόχος είναι να προστεθεί, στην ήδη πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο για την αναβάθμιση των ψηφιακών εφαρμογών στην Κεντρική Μακεδονία. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τους υψηλούς στόχους που θέσαμε σε αυτή τη συνάντηση θα τους κατακτήσουμε. Κοινός μας στόχος εξάλλου είναι να χτίσουμε ένα κράτος πιο ευέλικτο, σύγχρονο και αποτελεσματικός», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη και καλύτερη χρησιμοποιώντας απλές τεχνολογίες για να απλοποιήσουμε την καθημερινότητα και να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. Ήδη έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από πρωτοβουλίες. Το επόμενο διάστημα μέσα από τη στενή συνεργασία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα και δράσεις».