Skip to main content

Τα στρογγυλέματα του Καραγιαννίδη και η χώρα των συνταξιούχων

Οι συμβιβασμοί του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, η πικρή αλήθεια για το συνταξιοδοτικό και η περίεργη ιστορία με την Τουρκία τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ.

Να τα μαζέψει επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος στην Βουλή δήλωσε ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Τουρκία με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και να μη αδικήσουμε τους Τουρκοκύπριους!

Γιατί θέλησε να τα στρογγυλέψει τα πράγματα; Αυτή δεν είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; Την είδαμε στις Πρέσπες, θα την βλέπαμε παραλίγο με την Αλβανία, και ο πρωθυπουργός κάθε φορά που συναντιέται με τον Ερντογάν, όλο και κάτι τις κερδίζει η Τουρκία. Τώρα που απέκτησαν εμπειρία στους συμβιβασμούς, όλα να τα περιμένουμε.

Πόσο άσχετοι είναι με την πολιτική, ή αν δεν είναι πόσα συνειδητά ψέματα λένε στον λαό; Τσίπρας και Τσακαλώτος είχαν δηλώσει αισιόδοξοι, ότι πεθαίνοντας οι παλαιοί συνταξιούχοι θα λυθεί το συνταξιοδοτικό.

Τι δεν ήξεραν ή τι δεν είπαν. Ότι η υπογεννητικότητα και η φυγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, σε λιγότερο από 20 χρόνια, θα καταστήσουν την Ελλάδα χώρα ηλικιωμένων, που σημαίνει χώρα συνταξιούχων. Θα χειροτερεύσει δηλαδή απελπιστικά η αναλογική σχέση εργαζόμενων και συνταξιούχων, και το ασφαλιστικό θα εκραγεί. [Ο Καρανίκας γιατί δεν τους ενημέρωσε; Τι σόι σύμβουλος στρατηγικής είναι;]

Αυτή η ιστορία με την επίσημη πρόταση Τσίπρα στον Ερντογάν να γίνει η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021, είναι τόσο ακατανόητη, που δεν θα γινόταν πιστευτή, αν δεν δημοσίευε το "Πρώτο Θέμα" το σχετικό έγγραφο.

Πώς μπορεί να σκέφθηκε ο πρωθυπουργός ότι μπορεί η Τουρκία να είναι τιμώμενη χώρα στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821; Τι θα γιορτάζουμε, άραγε; Την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους, ή θα τους τιμήσουμε επειδή εξακολουθούν να επιβουλεύονται την Ελλάδα;

Οι πανηγυρισμοί των Αλβανών που φώναζαν "UCK", μετά τη νίκη των εκλογών στον δήμο Τούζι του Μαυροβουνίου και οι δηλώσεις για μεγάλη "αλβανική νίκη" από την Πρίστινα, συνιστούν την καλύτερη απόδειξη της πολιτικής της "Μεγάλης Αλβανίας", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Γίνεται σαφές σε όλους ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο μόνο η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, αλλά του Μαυροβουνίου, της "Βόρειας Μακεδονίας" και της Ελλάδας». Να θυμίσω… Δεν μπορεί βέβαια η Αλβανία να στείλει στρατό κατά της Ελλάδας, αλλά μπορούν 10 UCKάδες να κάνουν του κόσμου τα σαμποτάζ.

Και με ελληνοαλβανικά σύνορα διάτρητα, όπου μπαινοβγαίνουν οι Αλβανοί, όχι μόνον μεταφέροντας ναρκωτικά και όπλα, αλλά και με υλοτομία στον Γράμμο και αποψίλωση αρωματικών φυτών και βοτάνων από τα ελληνικά βουνά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, είπε πως μιλώντας στον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας σχετικά με την απαγόρευση του σήματος των Γκρίζων Λύκων, του είπε: «Συγγνώμη, αλλά πρώτος εγώ μόλις έρθω στην Αυστρία, θα κάνω το σήμα των Γκρίζων Λύκων και θα παραβιάσω τον νόμο. Θα κάνω μάλιστα μαζί το σήμα της Ράμπια και των Γκρίζων Λύκων».

Κάτι δεν κατάλαβε ο Τσαβούσογλου. Ο πρωθυπουργός της Αυστρίας δεν έχει καμιά ομοιότητα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Οι Αυστριακοί έχουν διατηρήσει την υπερηφάνειά τους και δεν σκύβουν την μέση σε κανέναν Τσαβούσογλου.