Skip to main content

Τα τέσσερα ορόσημα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Εικοσαήμερο φωτιά με διαρκή κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, των στελεχών και του κόσμου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη

Με τέσσερα ορόσημα εργάζεται ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ και για το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι αλλεπάλληλες εκδηλώσεις, μεγάλης πολιτικής σημασίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι το κλείσιμο της 86ης ΔΕΘ, απαιτούν τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση, καθώς ουσιαστικά η χώρα έχει μπει σε άτυπη προεκλογική περίοδο και ήδη το πολιτικό θερμόμετρο καταγράφει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης ήδη δουλεύει με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να είναι επιτυχείς και να δείξουν τη δυναμική του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Τα τέσσερα ορόσημα για την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά στην πόλη, σύμφωνα με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Κώστα Αμπατζά, είναι τα εξής:

1. Φεστιβάλ Νεολαίας: Το Φεστιβάλ Σπούτνικ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι χρονικά η πρώτη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Ξαρχάκου απέναντι από τη ΧΑΝΘ. Κεντρικό πρόσωπο πολιτικά θα είναι η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγγου, η οποία θα είναι κεντρική ομιλήτρια στην κεντρική εκδήλωση της Παρασκευής, με θέμα «Σε τροχιά ανατροπής - Η νέα γενιά στην μάχη της πολιτικής αλλαγής». Το Φεστιβάλ έχει πολιτιστικό και πολιτικό πρόγραμμα και αποτελεί ένα διήμερο έντονης εξωστρέφειας για τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στους νέους, στους οποίους κυρίως απευθύνεται. Η κ. Σβίγγου μάλιστα αναμένεται να επισκεφτεί και τη «Μαλαματίνα», όπου οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων καλά κρατούν...

2. Πορεία διαμαρτυρίας στην 86η ΔΕΘ: Η καθιερωμένη πλέον πορεία διαμαρτυρίας του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αποτελεί φέτος για τον ΣΥΡΙΖΑ κορυφαίο πολιτικό γεγονός και σημαντική ευκαιρία για τη μαζική επικοινωνία των αντιπολιτευτικών μηνυμάτων του απέναντι στην κυβέρνηση. Γι' αυτό ο τοπικός κομματικός μηχανισμός εργάζεται προκειμένου η συμμετοχή στελεχών και φίλων του κόμματος να είναι μαζική στο συλλαλητήριο και να γίνει διακριτή από τους συμμετέχοντες. Ήδη, το κόμμα σε τοπικό επίπεδο συνεργάζεται με σωματεία, ενώσεις και πρωτοβάθμιες οργανώσεις, ώστε από κοινού να συμμετέχουν στην ειρηνική αντικυβερνητική πορεία και θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες, ενώ θα συγκροτηθεί ξεχωριστό μπλοκ, με τη συμμετοχή κόσμου κι από τους γειτονικούς νομούς.

3. Σύσκεψη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς - Παρουσία τομεαρχών σε εκδηλώσεις και συσκέψεις: Προγραμματίζονται πολλές εκδηλώσεις και συσκέψεις, παρουσία των τομεαρχών του κόμματος, με ξεκάθαρες θεματικές ενότητες, που θα καλύψουν όλους τους επιμέρους τομείς της πολιτικής. Οι εκδηλώσεις αυτές και οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ και στη διάρκεια της εβδομάδας της Έκθεσης, ως προάγγελος της επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην 86η ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θεωρείται βέβαιο ότι πριν την επίσημη επίσκεψή του στη ΔΕΘ θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη σύσκεψη με τους παραγωγικούς, κοινωνικούς και τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένη ημερομηνία για την πρώτη επίσκεψή του στην πόλη το Σεπτέμβριο δεν έχει ακόμα κλείσει και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Αυτό πάντως σημαίνει ότι σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ ο τοπικός κομματικός μηχανισμός, τα στελέχη, οι βουλευτές και ο κόσμος θα είναι σε διαρκή συμμετοχή σε εκδηλώσεις.

4. Επίσημη επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην 86η ΔΕΘ: Η κινητοποίηση του τοπικού κομματικού μηχανισμού ολοκληρώνεται με τη διήμερη επίσημη παρουσία του προέδρου του κόμματος στη ΔΕΘ. Το πρωτόκολλο είναι χρονικά στενό και πολλά περιθώρια απόκλισης δεν υπάρχουν, πλην όμως ο κ. Τσίπρας είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, να πραγματοποιήσει και κάποιες επισκέψεις εκτός ΔΕΘ. Αν θα είναι εργασιακοί χώροι, όπως η "Μαλαματίνα" ή κάποιοι φορείς δεν έχει γνωστοποιηθεί, ωστόσο "οι σχετικές συσκέψεις για το πρόγραμμα του προέδρου είναι αλλεπάλληλες και οι εισηγήσεις πολλές". Το πρόγραμμα Τσίπρα περιλαμβάνει περιοδεία στα περίπτερα της ΔΕΘ το πρωί του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου και κεντρική ομιλία το βράδυ, ενώ την Κυριακή είναι η συνέντευξη τύπου.

Όπως τόνισε ο κ. Αμπατζάς «όλο αυτό το διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κομματικός μηχανισμός, τα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όπως και οι βουλευτές είναι σε εγρήγορση και διαρκή κινητοποίηση. Θέλουμε οι εκδηλώσεις μας να έχουν μαζικό χαρακτήρα, να έχουν μεγάλη συμμετοχή και να έχουν τη μέγιστη δυνατή εξωστρέφεια στην κοινωνία. Εξάλλου, είμαστε σε προεκλογική περίοδο και σε περίοδο που οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και θέλουμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας σε όλη την κοινωνία».