Skip to main content

Τα τέσσερα πεντάστερα της Cosco και το αίτημα της Σανγκάης

Τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων σχεδιάζει να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του ευρύτερου ΟΛΠ η κινεζική εταιρεία.

Πιέσεις να «τακτοποιούνται» τα αιτήματα της Cosco στον Πειραιά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα φέρεται να άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητρική της κινεζικής εταιρείας που έχει την έδρα της στη Σαγκάη. Ποτέ; Κατά την εκεί επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά την περασμένη εβδομάδα. Το ζητούμενο βεβαίως είναι αν σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει ανταπόκριση από ελληνικής πλευράς. Αυτό ωστόσο είναι κάτι το οποίο θα το μάθουμε σύντομα, αφού οι αφορμές δεν θα λείψουν.

Ποια θα είναι η αμέσως επόμενη; Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες αναφέρουν ότι τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων σχεδιάζει να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του ευρύτερου ΟΛΠ η κινεζική εταιρεία. Για το σκοπό αυτό μάλιστα ξεκίνησε επαφές με μεγάλα διεθνή ξενοδοχειακά brand names οι οποίες λογικά θα καταλήξουν άμεσα. Μεταξύ άλλων η Cosco φέρεται να συζητά για τον σκοπό αυτό με τις Accor, Hilton, Marriot, επίσης με ένα fund γαλλικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται στον τουριστικό – ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και με τους ελληνικούς ομίλους leaders στον κλάδο, όπως είναι η Λάμψα και η Grecotel.

Το συγκεκριμένο project λογικά θα τελειώσει με γρήγορους ρυθμούς, καθώς, δεν προβλέπεται στις συμβατικές υποχρεώσεις της κινεζικής εταιρίας απέναντι στο ελληνικό δημόσιο, αλλά είναι επιπρόσθετη πρωτοβουλία. Συνεπώς, η Cosco μπορεί να προχωρήσει ακόμα και με απευθείας αναθέσεις, γεγονός το οποίο θα συντομεύσει τις διαδικασίες σε πολύ μεγάλο βαθμό.