Skip to main content

Τα τέσσερα στοιχήματα του Ζέρβα για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Τα σημαντικότερα προβλήματα που ζητούν αμέσως λύση, σύμφωνα με το πρόεδρο του συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας» Πρόδρομο Νικηφορίδη

Δέντρα που ξεραίνονται, συντριβάνια που δεν λειτουργούν και αυτοκίνητα που μπλοκάρουν τη βόλτα των πεζών είναι κάποια από τα εμφανή προβλήματα της Νέας Παραλίας τα οποία καλείται πλέον να λύσει η διοίκηση Ζέρβα από τον Σεπτέμβριο.

«Κάνουμε καταγραφή των προβλημάτων ώστε να στείλουμε μια λεπτομερή αναφορά στον νέο δήμαρχο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας» και αρχιτέκτονας του σημαντικού αυτού έργου, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Νικηφορίδης ανέφερε πως τα τέσσερα σημαντικότερα εξ' αυτών είναι «το πράσινο, το νερό, το φως και η φύλαξη».

«Το πράσινο είναι μεγάλο θέμα», τόνισε και υπογράμμισε πως από το 2014 δεν έχει φυτευτεί ούτε ένα δέντρο. Ο κ. Νικηφορίδης εξηγεί ότι εξαιτίας της μη άρδευσης έχουν ξεραθεί ολόκληροι κήποι. Σύμφωνα με το ίδιο, η ζημιά μπορεί να μην είναι ορατή γιατί τα δέντρα που ξεραίνονται, απομακρύνονται, αλλά ήδη λείπουν εκατοντάδες δέντρα σε σχέση με την αρχική εικόνα της Νέας Παραλίας.

Ο αρχιτέκτονας ανέφερε ότι είχε προβλεφθεί για την άρδευση της Νέας Παραλίας να χρησιμοποιείται νερό μέσω αντλιών από τις τοπικές γεωτρήσεις. «Λόγω του παγετού αλλά και άλλων λόγων οι αντλίες “καίγονταν”. Ωστόσο δεν υπήρξε μέριμνα για την αντικατάστασή τους και κάποια στιγμή φτάσαμε να μην λειτουργεί καμία αντλία», σημείωσε ο κ. Νικηφορίδης.

Όπως επισημαίνει, το θέμα του νερού είναι ένα ακόμα καίριο ζήτημα για τη Νέα Παραλία. Αφενός συνδέεται με την άρδευση και αφετέρου με τη λειτουργία των σιντριβανιών. Στη Νέα Παραλία δεν λειτουργεί κανένα σιντριβάνι. «Δεν λειτουργεί ο καταρράκτης στον Κήπο του Νερού αλλά ούτε και το σιντριβάνι στις Ομπρέλες, το οποίο είναι πολύ σημαντικό», προσθέτει.

Το τρίτο ζήτημα το οποίο υπογραμμίζει είναι το "φως". «Η Νέα Παραλία είναι ακόμα στο σκοτάδι», σημειώνει διευκρινίζοντας πως οι λαμπτήρες που έχουν καεί σίγουρα ξεπερνούν τους 636 που είχε μετρήσει κάποια στιγμή πέρσι. Οι καμένες λάμπες καθιστούν το σημείο ευάλωτο σε κλοπές. «Έχουν κλέψει όλα τα φωτιστικά από το αμφιθέατρο», τονίζει προσθέτοντας πως κλέβουν μέχρι και τα φώτα δαπέδου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ολόκληρες τρύπες στο πεζοδρόμιο.

Οι κλοπές των λαμπτήρων αναδεικνύουν και το τέταρτο πρόβλημα που προτάσσει ο κ. Νικηφορίδης, αυτό της φύλαξης. Η φύλαξη, όπως επισημαίνει, αφορά την προστασία από τις κλοπές αλλά και την τήρηση της νομιμότητας. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικηφορίδης αναφέρεται στα αυτοκίνητα που μπαινοβγαίνουν στα σημεία που βρίσκονται ο Ιστοπλοϊκός Όμιλος και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης.

«Ανυπομονούμε να αλλάξει η διοίκηση, για να αλλάξει και η εικόνα, σχολιάζει ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος για την έλευση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι του δήμου να γνωρίζουν τι γίνεται στην πόλη. Ο κ. Ζέρβας είναι ένας τέτοιος άνθρωπος», αναφέρει λέγοντας ότι βλέπει συχνά τον δήμαρχο να κινείται με το ποδήλατό του στη Νέα Παραλία.

Ωστόσο, όπως σπεύδει να συμπληρώσει, εύχεται να μπορέσει να αντέξει στις διάφορες πιέσεις προκειμένου να φέρει θετική αλλαγή στην πολύπαθη Νέα Παραλία.