Skip to main content

Συγκίνηση στην εκδήλωση της Περιφέρειας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Ιδιαίτερα συγκινημένη η Βούλα Πατουλίδου - Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο βαριά ευθύνη από το μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά στο μέλλον τέτοιο έγκλημα, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την ομιλία του στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα.

Ο Περιφερειάρχης έστειλε μήνυμα για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας, σημειώνοντας πως η μνήμη πηγαίνει πάντα δίπλα-δίπλα με το καθήκον.



"Πρέπει να δείξουμε την ψυχή μας που θα είναι αντάξια των αδερφών μας του Πόντου, με το πείσμα τους κατάφεραν τέτοια προκοπή. Ήρθε όμως η καταστροφή, τη βιαιότητα της οποίας δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Το κράτος καθυστέρησε πάρα πολύ να αναγνωρίσει την Γενοκτονία. Είναι σημαντικό όμως το έθνος μας να μην ξεχάσει ποτέ", τόνισε και σημείωσε πως δεν μπορεί άλλο η Τουρκία να κλείνει τα μάτια, γιατί δεν υπάρχουν οπτικές σε μια Γενοκτονία.



Ιδιαίτερα συγκινημένη η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου δήλωσε πως οφείλουμε να κάνουμε έναν αγώνα που δεν θα έχει τελειωμό για την καθολική αναγνώριση.



Εκπροσωπόντας τον πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ως μια μελανή σελίδα που πρέπει να διαβαστεί από όλους, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε πως κάθε μέρα οφείλουμε να αφιερώνουμε τις σκέψεις και τις προσπάθειές μας για την καθολική αναγνώριση, καθώς το οφείλουμε στους προγόνους μας και τις επόμενες γενιές.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας στην πλατεία της Αγίας Σοφίας από τον Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον στρατηγό διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού, εκπροσώπους της κυβέρνησης, των κομμάτων και παμποντιακών ομοσπονδιών.