Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ... ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Οι επικρίσεις για το οδόφραγμα της Δερύνειας, τα φθηνά τουρκικά προϊόντα που πνίγουν τη Θράκη και η μεγάλη πόρτα που θα διαβεί ο Γκρούεφσκι

Μετά τη θεώρηση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή της Κύπρου, Ελένης Θεοχάρους, ως persona grata στην Αλβανία, η Θεοχάρους απάντησε: «Στέλνω το μήνυμα στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά την φρικτή καταπίεση που υφίστανται, το κλίμα τρομοκρατίας που ασκούν εναντίον τους, αλλά και τη συνεχή προσπάθεια του διεφθαρμένου δικτατορικού καθεστώτος της Αλβανίας για Εθνικό ξεκαθάρισμα στη Βόρεια Ήπειρο.

» Τους διαβεβαιώνω ότι παρά τη χθεσινή εξέλιξη σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα. Θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή σε οποιαδήποτε έπαλξη στον κόσμο για την υπεράσπιση των δικαίων των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου». Οι Ελλαδίτες ευρωβουλευτές που βρίσκονταν;

Τα φθηνά τουρκικά προϊόντα, (αμφίβολης ποιότητας και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία) έχουν γεμίσει εντός και εκτός Θράκης την αγορά, καταστρέφοντας ελληνικές επιχειρήσεις και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Αλλά το σκάνδαλο είναι ότι τελευταία έχουν εμφανιστεί τουρκικά προϊόντα, μέχρι και σαπούνια, στα στρατόπεδα της Θράκης.

Έπρεπε να παρουσιαστεί στην φυλακή στις 8 Νοεμβρίου, αλλά πέρασαν πέντε ημέρες από την εξαφάνιση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο δικαστικός επιμελητής άδικα τον έψαχνε για να του επιδώσει την απόφαση ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή του στην φυλακή. Και η Αστυνομία της ΠΓΔΜ, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Αυτό ας αποτελέσει μήνυμα προς όλους τους αυταρχικούς πολιτικούς, που ελέγχοντας Αστυνομία και Δικαιοσύνη, νομίζουν ότι αυτό θα συμβαίνει πάντα. Όσοι στρέφονται κατά του λαού, για να εξυπηρετήσουν τους εαυτούς τους, θάρθει η ώρα που "μεγάλη πόρτα θα διαβούν". Και δεν θα είναι πόρτα εξουσίας. Νάναι σίγουροι.

Ικανοποίηση στα Σκόπια, επειδή ο Αμερικανός γερουσιαστής, Ντάνα Ροραμπάτσερ, ο οποίος υποστήριξε ότι το κράτος των Σκοπίων πρέπει να διαλυθεί, και να διαμοιραστεί μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Βουλγαρίας δεν επανεξελέγη ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, στην εκλογική του περιφέρεια στην Καλιφόρνια

Η λειτουργία του οδοφράγματος της Δερύνειας, που έγραψε εχθές η voria.gr, έχει επικριθεί έντονα από κόμματα και οργανώσεις, που ανέφεραν ότι αφενός θα εξυπηρετήσει κυρίως τους Τουρκοκυπρίους, δεδομένου ότι θα διευκολύνει τη μετάβαση τουριστών από τα πολυσύχναστα θαλάσσια θέρετρα της Αγίας Νάπας και του Πορταρά στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά αποτελεί και πρόκληση προς τους Έλληνες, επειδή από αυτό το οδόφραγμα πέρασαν και σκοτώθηκαν από τους Τούρκους οι Ισαάκ και Σολωμός.

Μένουμε έξω από το μεγαλόπνοο ενεργειακό σχέδιο, επειδή οι κυβερνητικοί αρκέστηκαν πάλι στο μπλα-μπλα. Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ, ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό τον Ιανουάριο η Σερβία να ενταχθεί και αυτή στον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκικό Ρεύμα.

Ο Μπορίσοφ δήλωσε: «Μοιραζόμαστε με την σερβική πλευρά το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του Τουρκικού Αγωγού και θα παράσχουμε κάθε στήριξη ώστε ο δεύτερος αγωγός φυσικού μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας να πάει στην Ουγγαρία και ακολούθως στην Αυστρία, κάτι που είναι μια από τις προβλεπόμενες εναλλακτικές διαδρομές».

Ο Τσίπρας, που τον έκαναν να πιστέψει ότι είναι ηγέτης, είχε προλάβει να βαφτίσει αυτόν τον αγωγό, Greece Stream. Μείναμε στα βαπτίσια. Όπως και σε όλα σχεδόν τα έργα. Αλλά σε βόλεμα των "ημετέρων"… πρωταθλητής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ