Skip to main content

Τα τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες, που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, ανεβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες, που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, ανεβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από το μπλόκο της Νίκαιας, στο οποίο συμμετέχουν αγρότες που πρόσκεινται στις Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας. Δεκάδες παραγωγοί έδωσαν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο ενώ η κίνηση των τρακτέρ προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. Σε δηλώσεις του ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Βαγγέλης Μπούτας, τόνισε ότι οι αγρότες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τα μπλόκα, εάν η κυβέρνηση δεν ασχοληθεί σοβαρά με τα αιτήματά τους και δεν δρομολογήσει άμεσα λύσεις για τα τεράστια προβλήματα του κλάδου.

Τα αιτήματα που τέθηκαν από τους αγρότες και κατά τη σημερινή κινητοποίηση έχουν ως εξής:
-Όχι στο διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
-Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα.
-Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των παρακρατήσεων.
-Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και αγροτικά μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ.
-Τριετές «πάγωμα» των αγροτικών χρεών και παραγραφή των πανωτοκίων.
-Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ.
-Να μην πληρώνουν οι αγρότες ΕΤΑΚ για τα χωράφια τους.
-Μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης στα 60 έτη για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.