Skip to main content

Τα τρία «κουμπιά» της συμφωνίας Χρυσοχοίδη - απεργών

Ποιο το μυστικό της επιτυχίας του Μ.Χρυσοχοίδη, που οδήγησε στον τερματισμό της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ.
Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας του Μ.Χρυσοχοίδη, που οδήγησε στον τερματισμό της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μολονότι συμφωνία δεν υπογράφηκε, οι δύο πλευρές «έδωσαν τα χέρια» στα εξής: πρώτον, σε περίπου 30.000 ιδιοκτήτες φορτηγών, οι οποίοι έχουν παλιά οχήματα, θα δοθούν χρήματα από το ΕΣΠΑ, για να τα αντικαταστήσουν.

Υπολογίζεται ότι σε καθέναν από αυτούς θα δοθούν από 25.000 έως 30.000 ευρώ. Στο ΕΣΠΑ όμως θα μπουν και όσοι έχουν νεώτερης ηλικίας φορτηγά με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε βελτιώσεις. Τα ποσά που θα πάρουν, όμως, θα είναι μικρότερα.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης υποσχέθηκε κίνητρα για όλους τους μεμονωμένους ιδιοκτήτες να συνασπισθούν και να δημιουργήσουν εταιρίες μεταφορών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στην εξασφάλιση μεταφορικού έργου.

Τέλος, κεφάλαια από το ΕΣΠΑ θα δοθούν όπου κριθεί απαραίτητο, αλλά αυτό το οποίο διευκρινίσθηκε είναι ότι τα χρήματα δεν είναι ατελείωτα, οπότε θα γίνει λελογισμένη χρήση. Κάπως έτσι λύθηκε η απεργία, αν και όπως προαναφέρθηκε γραπτή συμφωνία δεν έχει υπογραφεί...