Skip to main content

Τα τρία σχολεία στη Θεσσαλονίκη που πήραν Οικολογική Σημαία

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, Χ. Κουτσοσπύρος και Κ. Μουζακίτης, παρέλαβαν την οικολογική σημαία στις 6 Απριλίου

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη, οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, Χαρίλαος Κουτσοσπύρος και Κωνσταντίνος Μουζακίτης, παρέλαβαν την οικολογική σημαία, το παγκόσμιο σύμβολο αειφορικής πιστοποίησης του μεγαλύτερου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον κόσμο, των Οικολογικών Σχολείων. Από τον νομό Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν, εκτός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και το Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτήριων Φρυγανιώτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιου, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι ο εθνικός χειριστής του Προγράμματος, επιβράβευσε τις προσπάθειες του Σχολείου για τις σχολικές χρονιές 2016-2018 και ειδικότερα τη δεντροφύτευση και καλλωπισμό του αύλειου χώρου, την τήρηση του Οικοκώδικα, τη χρήση κομποστοποιητή, τη δημιουργία και αξιοποίηση τράπεζας παραδοσιακών σπόρων και την καλλιέργεια βοτανόκηπου και λαχανόκηπου.

«Όλες αυτές οι δράσεις συνεχίζονται για 4η χρονιά με μεγάλη θέληση, αφοσίωση και συνεργασία από όλους τους φορείς, γιατί δεν φτάνει μόνο να επιτευχθεί ο στόχος, πρέπει να κρατηθεί αμείωτη η αγάπη για το περιβάλλον», καταλήγει η ενημέρωση.