Skip to main content

Τα ΒορΟινά γιορτάζουν το νέο τρύγο με 75 Οινικές Περιηγήσεις

Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», διοργανώνει τα φετινά «ΒορΟινά» με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα οινικών περιηγήσεων.

Οινικές περιηγήσεις στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Ένωση Οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που αρχίζει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με την μεγάλη γιορτή «Τα ΒορΟινά», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Με τις Οινικές Περιηγήσεις, που οργανώνονται σε συνεργασία με επιλεγμένα εστιατόρια, wine bars και κάβες, γιορτάζεται και φέτος η εποχή του τρύγου, με εκδηλώσεις που συνδυάζουν την οινογνωσία με τη γευσιγνωσία. «Τα ΒορΟινά» φέτος περιλαμβάνουν 75 διαφορετικές γευστικές συναντήσεις και εκδηλώσεις οινογνωσίας σε 38 επιλεγμένα σημεία εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Οι Περιηγήσεις δίνουν την ευκαιρία στους φίλους του κρασιού, με κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, να γνωρίσουν ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, food & wine dines,  προτάσεις για περισσότερη οινική απόλαυση και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στην προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες:

- Οινογνωσία & γευσιγνωσία - Γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα
- Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
- Γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα
- Κυνήγι χαμένου θησαυρού με δώρα για τους νικητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των ΒορΟινών, στην ιστοσελίδα της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», www.voroina.gr.