Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020
x

ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟ 14 - 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Όλες οι προτάσεις για τα φετινά ΒορΟινά αφορούν χώρους που προσφέρουν ασφάλεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαφορετικά θα είναι τα ΒορΟινά του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με μία σειρά από μικρές απολαυστικές εκδηλώσεις οινογευσίας, παρουσιάσεις, wine-cocktails και ευφάνταστα δείπνα που θα συνδυάσουν ευρηματικά μενού με τα εκπληκτικά κρασιά των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει από τις 14 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλες οι προτάσεις αφορούν χώρους που προσφέρουν ασφάλεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα δεδομένα των ημερών, με περιορισμένο αριθμό ατόμων και κρατήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται: τα εστιατόρια: Cookoo, Plaisir Brasserie, Τζάκι Ηο, Μπακάλ, Brizola, Mia Feta Feta Bar, Δια Ταύτα και Ακαδημία, τα café-wine-bar: Orizontes Pool Bar, Ble, Μέθη, ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe και Casablanca, τις κάβες Wine House και Wine Law, και το Κτήμα Φλόριαν στον Τρίλοφο.

«Αν και τα ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μας λείψουν, δεν θα μας λείψει το εξαιρετικό επώνυμο ποιοτικό κρασί και τα αμπελοοινικά αποστάγματα των ΒορΟινών.  Αντίθετα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα γνωρίσουμε περισσότερο στοχευμένα και με μεγαλύτερο ενδιαφέρον απολαμβάνοντάς τα εστιασμένα στη δομή, στο στυλ, στην ποικιλία και στις δυνατότητές τους να αφομοιωθούν στην καθημερινότητά μας, από ένα ποτήρι κρασί σε μία έξοδό μας, έως ένα πλήρες γιορτινό μενού», τονίζουν οι διοργανωτές.

Εξάλλου, όπως λένε, τα ΒορΟινά, εκτός από μία εκδήλωση γευστικής δοκιμής, είναι πάνω απ’ όλα εκδήλωση οινογνωσίας που συμβάλει στην οινική εκπαίδευση και στη διάδοση της οινικής μας κουλτούρας.

«Τα μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», από τα πλέον κορυφαία οινοποιεία της χώρας μας, με σύνεση και υπευθυνότητα, αντιλαμβάνοντας την αναγκαιότητα για επιπρόσθετη ευθύνη με την οποία η κοινωνία μας και κάθε κοινωνία οφείλει να αντιμετωπίσει, σύμφωνα με τις συνθήκες της εποχής μας, θέτουν την υγεία και την ασφάλεια όλων μας πάνω από κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση ακόμη και θεσμό, όπως είναι η εκδήλωση «ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και κάθε άλλη παρόμοια πολυπληθής εκδήλωση», τονίζουν.

«Αναδιαμορφώνουμε το πρόγραμμα και τα σχέδιά μας και μένουμε πάντα ασφαλείς», προσθέτουν.

Η ιστοσελίδα των ΒορΟινών www.voroina.gr ενημερώνεται συνεχώς με τις σχετικές προτάσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ