Skip to main content

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων στέλνουν το μήνυμα «Ένα κρασί για μία ευχή»

Θα δημοπρατηθούν με τη μέθοδο του πλειστηριασμού, μία σειρά από ειδικά διαμορφωμένες οινικές προτάσεις για την ενίσχυση του «Make-A-Wish».

Συνεχίζουν και φέτος τη φιλανθρωπική τους παράδοση τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων τα οποία θα πραγματοποιήσουν δημοπρασία για ειδικά ειδικά διαμορφωμένες γιορτινές, οινικές προτάσεις με στόχο την ενίσχυση του «Make-A-Wish» (Κάνε-Μία-Ευχή Ελλάδος).

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά (online) στις 6 το απόγευμα, θα δημοπρατηθούν με τη μέθοδο του πλειστηριασμού, μία σειρά από ειδικά διαμορφωμένες γιορτινές, οινικές προτάσεις, με σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον κάθε οινόφιλου και να κινητοποιήσουν τους συνανθρώπους μας να προσφέρουν ανεξίτηλη χαρά και ουσιαστική δύναμη σε ένα παιδικό  πρόσωπο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,

Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, στο πνεύμα των εορτών, διοργανώνει για φιλανθρωπικό σκοπό την εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων» με σπάνια και ιδιαίτερα ξεχωριστά κρασιά και αμπελοοινικά αποστάγματα, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον του οινόφιλου κοινού.  

Φέτος λόγω των περιστάσεων η εκδήλωση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, όμως οι οινοποιοί-μέλη της Ένωσης αποφάσισαν ομόφωνα ο θεσμός της προσφοράς να συνεχιστεί και μάλιστα ακόμη πιο ισχυρός.

Η αγάπη και το καλό κρασί ενώνονται την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, για να εκπληρώσουν ευχές παιδιών που αντιμετωπίζουν θέματα υγείας.

Το ανεξάντλητο έργο του «Make-A-Wish» (Κάνε-Μία-Ευχή Ελλάδος) που στόχο έχει να εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες ώστε να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που είναι απαραίτητες στην αντιμετώπισή τους, προστέθηκε σε αυτό το σημείο για να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο ώστε τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων να συνεχίσουν τη φιλανθρωπική τους παράδοση.

Τη δημοπρασία έχει αναλάβει να διεκπαιρεώσει ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (master of wine), πρόεδρος του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirits Professional Center  (W.S.P.C.).

Το κοινό, από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, θα μπορεί να ενημερωθεί για τα κρασιά και όλες τις οινικές προτάσεις της δημοπρασίας, από την ιστοσελίδα των ΒορΟινών www.voroina.gr καθώς και να πλειοδοτήσει εκ των προτέρων (pre bid), αποκτώντας πλεονέκτημα ιδιοκτησίας. Κάθε πρόταση θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες πληροφορίες για το κρασί ή τα κρασιά που θα δημοπρατηθούν, ενώ θα διαθέτει τον δικό της ξεχωριστό κωδικό για τον πλειστηριασμό.

Η συμμετοχή στη δημοπρασία είναι ανοιχτή για όλες και όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις αγοράς οίνων, σε ευρεία κλίμακα τιμών.

Βασικές πληροφορίες:

«Ένα κρασί για μία ευχή»
Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων – Δημοπρασία
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00-20:00

Διαδικτυακός (online) πλειστηριασμός από τις σελίδες
winemakersofnorthgreece στο facebook και στο instagram
Πληροφορίες, κρασιά και προ-προσφορές (pre bids) από το  Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα www.voroina.gr



- Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό το Make-A-Wish δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.  
Στην Ελλάδα, ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 400 εθελοντές σε όλη τη χώρα, από το 1996 που ιδρύθηκε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 2.500 ευχές.

Στις 6 Μαρτίου 1997, εκπληρώθηκε η πρώτη ευχή παιδιού στην Ελλάδα, του δεκάχρονου Ανδρέα και τα λόγια του μάς συντροφεύουν πάντα:
«Όταν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά έρχεται πιο κοντά.»  

- Το WSPC (Wine & Spirits Professional Center) είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και σε συνεργασία με τους:   Wine & Spirit Education Trust (WSET®) & το Court of Master Sommeliers (MS) που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, παρέχει τη δυνατότητα διεπαγγελματικών σπουδών με παγκόσμια ισχύ και αναγνώριση στους Τίτλους Σπουδών του, που στόχο έχουν την απόκτηση άρτιας και πιστοποιημένης εκπαίδευσης στα κρασιά και τα αποστάγματα, σε στελέχη που εργάζονται στις αγορές του κρασιού, των αποσταγμάτων, του τουρισμού, της εστίασης και της κρουαζιέρας, ή που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτές.

Στην Ελλάδα, του WSET, του MS & του W.S.P.C., ηγείται ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW (Master of Wine).

- Οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας «ΒορΟινα» είναι γνωστές στην Ελλάδα ως τις πλεόν δημοφιλείς οινικές εκδηλώσεις, αποκλειστικά με τα κρασιά και τα αποστάγματα από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» τα οποία δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο.  Πρόκειται για κορυφαίους οινοποιούς που σε συλλογικό κλίμα μεταξύ τους έχουν δημιουργήσει τη δική τους Ένωση ώστε μέσω των δράσεών της να αποκτάται η οινική κουλτούρα και να διαδίδεται η αξία του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.
Βασικές ενότητες του έργου της Ένωσης, εκτός από τα «ΒορΟινά» είναι οι δράσεις-θεσμοί που έχει δημιουργήσει και συγκεκριμένα:
-    το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
-    τα εκπαιδευτικά «Σεμινάρια Οίνου»
-    οι εκδηλώσεις «Γευσιγνωσίες Οίνου»