Skip to main content

Η κοροϊδία των Σκοπιανών με την «οδό Φιλίας» και η σιγουριά του Ζάεφ

Το ζήτημα της αλλαγής ονομασίας της οδού στα Σκόπια, η βουλγαρική υπηκοότητα σε 37.133 άτομα και οι καταγγελίες Αμυρά για τον Κυρίτση.

Διαμαρτυρήθηκε η ελληνική πλευρά στις Αρχές των Σκοπίων για να υλοποιήσουν την υποχρέωση της αλλαγής της ονομασίας της οδού που φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως είχε διαβεβαιώσει ο Ζάεφ πέρυσι στην Αθήνα. Τα επίσημα έγγραφα των Σκοπιανών εξακολουθούν να αναφέρουν τον αυτοκινητόδρομο -που είπαν ότι μετονομάζεται σε "Φιλία"-, ως οδό "Μεγάλου Αλεξάνδρου".

Τι λέει ο Κοτζιάς. Ένας χρόνος πέρασε, και τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, και τον ελληνικό λαό μαζί. Δεν υπήρχε περίπτωση να φερθούν διαφορετικά. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο υπουργός μας είναι τόσο αφελής, ώστε να μη ενοχλείται, που την ίδια στιγμή της υπογραφής οι Βορειομακεδόνες έγιναν σκέτο Μακεδόνες, και την επομένη και τα προϊόντα τους μακεδονικά!

[Αναρωτιέμαι, με ποιον επιθετικό προσδιορισμό θα ήθελε ο Ν. Κοτζιάς να μείνει στην ιστορία; Πιστεύω πως θα αποκλείει αυτούς που εκφέρονται, μόλις ακουστεί το όνομά του, να το συνοδεύουν. Θα μου πεις, αφού πήρε τα εύσημα από Σόρος και Μέρκελ, δεν πάνε να λένε ο όχλος και οι κατάπτυστοι, ό,τι θέλουν!]

Αυτό το θεατρινίστικο πομπώδες ύφος που παίρνει ο πρωθυπουργός, δείχνει ένδεια επιχειρημάτων. Και δεν ταιριάζει σε έναν επαναστάτη που έχει πρότυπο τον Τσε Γκεβάρα. Τουλάχιστον ας καπνίζει πούρο, νάχει κάποιον αέρα Κούβας.

Πάνω από 60 χιλιάδες έχουν αποκτήσει βουλγαρικό διαβατήριο από τις αρχές του 2012 έως τα μέσα Ιουνίου του 2018, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης. Ως προς τον τόπο διαμονής τους, 37.133 άτομα προέρχονται από την πΓΔΜ, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο που έχουν αποκτήσει βουλγαρική υπηκοότητα.

Αυτός είναι ο λόγος, που ο Ζάεφ δεν φοβάται το δημοψήφισμα, σε αντίθεση με τον δημοκράτη Τσίπρα που το τρέμει. Άλλωστε, οι Σλάβοι έγιναν τώρα και επίσημα Μακεδόνες. Ό,τι ήθελαν, το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά, που θα μείνει στην ιστορία, τους το έδωσαν. Χουβαρντάδες οι δικοί μας, αλλά έδωσαν περιουσία που δεν τους ανήκε, ούτε την σέβονται.

Ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού  Ιστορικού Μουσείου Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, πέθανε προχθές το βράδυ. Ο Ντιμιτρόφ έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό και από την στήλη μας, με τις δηλώσεις του για την αρνητική και σθεναρή του στάση στην ύπαρξη "μακεδονικής εθνότητας" στους Σκοπιανούς, καθώς και στη λεγόμενη "μακεδονική" γλώσσα, που την καθόριζε ως διάλεκτο της βουλγαρικής με στοιχεία σερβικά.

Με πολλές αναρτήσεις του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς επιτίθεται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση και καταγγέλλει ότι όταν συναντήθηκαν στο τηλεοπτικό πλατό του Epsilon, ο Κυρίτσης τον φωτογράφιζε κρυφά.

Ο Αμυράς χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις κατά του Γιώργου Κυρίτση χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων "πολιτικό ρουφιανάκι" και περιγράφει το περιστατικό λέγοντας ότι όταν αντιλήφθηκε ότι τον φωτογράφιζε κρυφά του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες από το κινητό του.

Ίσως, φωτογράφιζε τους συνοδούς του Αμυρά, που ήταν μαζί του, για να ξέρει ο άνθρωπος ποιους συναναστρέφεται ο συνάδελφός του. Αλλά, τι στην ευχή… Η ΕΥΠ του Τσίπρα δεν έχει φωτογράφους; Όλοι αυτοί οι αστυνομικοί με τα πολιτικά, συμμετέχουν άδολα στις πατριωτικές συγκεντρώσεις;