Skip to main content

O «τρόμος» για τα συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Τα παιχνίδια που άρχισαν στη Θράκη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο τρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πατριωτικά συνθήματα στην παρέλαση

Εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών τα βρόμικα παιχνίδια άρχισαν στην Θράκη. Χριστιανοί αυτοδιοικητικοί εντάσσουν στους σχηματισμούς τους τουρκόψυχους του Προξενείου, που δεν χάνουν ευκαιρία να καταφερθούν κατά της Ελλάδας.

Μουσουλμάνοι νηφάλιοι και νοικοκυραίοι υπάρχουν. Αλλά δεν τους θέλουν τα κόμματα. Δεν φέρνουν κατευθυνόμενες ψήφους από το Προξενείο. Και το παιχνίδι του ενδοτισμού συνεχίζεται. Πήραμε απόφαση να αυτοκτονήσουμε. [Δεν βάζω ερωτηματικό. Το θεωρώ σίγουρο].

Και φυσικά, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, η επιστολή παραίτησης στελεχών του "ΠΡΑΤΤΩ" του Νίκου Κοτζιά, που αναφέρουν ως κύριο λόγο την αντίθεσή τους στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων».

Οι διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και δεν ενδιαφέρονται, αφού έχουν πατρίδα όλες της χώρες του κόσμου. Γιατί να μη παραδώσουν τους μουσουλμάνους στα χέρια τρίτων, όπως φοβάται ο Κοτζιάς;

Δύο χρόνια φυλάκιση επειδή εισέπραττε επί πέντε και πλέον έτη τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της. Αυτό και πολλά άλλα οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο. Περίεργο. Σιγά το έγκλημα. Ως αριστερή η συντρόφισσα έχει "ηθικό πλεονέκτημα". Και για την Αριστερά, κάτι τέτοιες απάτες είναι μικροεπεισόδια.

"Στο πνεύμα των διατασσομένων" κινείται, σύμφωνα με το αρχηγείο της Ακτοφυλακής, το έγγραφο του διοικητή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, με το οποίο απαγορεύεται η αναφώνηση συνθημάτων στα άτομα που θα μετάσχουν στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αυτό υποστηρίζει η Διοίκηση.

Τι τρόμος όμως κι αυτός στον ΣΥΡΙΖΑ, μη και ακουστούν πατριωτικά συνθήματα, που δεν ταιριάζουν στο στυλ του διεθνιστικού εθνομηδενιστικού κινήματος.

Περιχαρής ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, θεώρησε -και το μετέφερε στους απίστευτους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ-, ότι με τα ΜΟΕ / Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα περιοριστεί η έκταση με το ασιατικό κράτος. Εξακολουθεί ακόμη να το πιστεύει; Μήπως είναι και αυτό μια από τις πολλές αυταπάτες που έχει ο πρωθυπουργός;

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο σε περσινή τους συνάντηση του εκμυστηρεύτηκε ότι μπορεί να ασπαστεί το Ισλάμ.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι στη συνάντησή τους έδειξε στον Μαδούρο ένα βίντεο με Τούρκους ηθοποιούς μια δημοφιλούς σειράς για την οθωμανική αυτοκρατορία. Ο Μαδούρο, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου εντυπωσιάστηκε και σχολίασε ότι «αυτές οι τηλεοπτικές σειρές λένε την ιστορία του πραγματικού Ισλάμ» και ότι χάρη στην σειρά θα μπορούσε να ασπαστεί το Ισλάμ "κάποια μέρα".

Ελπίζω, ότι την εν λόγω σειρά δεν την παρακολουθούν Έλληνες πολιτικοί, για να αποφευχθεί η περίπτωση να αποφασίσουν σουνέτι/περιτομή. Αν και χωρίς σουνέτι, οι παραχωρήσεις στους Τούρκους δεν λείπουν.

Έγραψε ο Ν. Καζαντζάκης: «Δεν υπάρχει βαρύτερη τιμωρία από τούτη: Να απαντάς στην κακία με καλοσύνη».