Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣΘ

Το προεδρείο του Συλλόγου τόνισε στον ΠτΔ τη σημασία του ρόλου του δικηγόρου και της ανεξαρτησίας του για την διασφάλιση του κράτους δικαίου.

Την ευκαιρία να θέσει στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο τα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της χώρας και της Θεσσαλονίκης ειδικότερα είχε σήμερα, σε συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, Στάθη Κουτσοχήνα, τον Α Αντιπρόεδρο, Στέλιο  Μαυρίδη, τον Β Αντιπρόεδρο, Γιώργο Κουτσό, τον Γενικό Γραμματέα, Πέτρο Σαμαρά και τον Ταμία, Αναστάσιο Ντούγκα.

Συγκεκριμένα, το προεδρείο του ΔΣΘ τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σημασία του ρόλου του δικηγόρου και της ανεξαρτησίας του για τη διασφάλιση του κράτους δικαίου και της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, κατά την οποία ο δικηγόρος προσπαθεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του συλλειτουργού της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση του. Στο πλαίσιο αυτό, ετέθη το ζήτημα της υπερβολικής επιβάρυνσης των δικηγόρων, στο οποίο ο Πρόεδρος δήλωσε αρωγός, στηρίζοντας το  δίκαιο αίτημα του κλάδου για μείωση των υψηλών συντελεστών.

Σε σχέση με τα ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, τέθηκε το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πύλης Αξιού στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. Ο κ. Παυλόπουλος ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία άλλωστε άριστα γνωρίζει και με την ιδιότητα του νομικού.

Ειδικά στο θέμα της παραχώρησης του κτηρίου, η ανταπόκριση του Προέδρου υπήρξε άμεση και καθοριστική, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές προσδοκίες  ευόδωσης του δύσκολου αυτού στόχου. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενθύμιο της Θεσσαλονίκης ενώ τον προσκάλεσε στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση-συνέδριο που θα πραγματοποιήσει ο ΔΣΘ στις αρχές του 2019, πρόσκληση την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ