Skip to main content

Ταχιάος: Χυδαίοι στον ΟΑΣΘ, συριζοποίηση η πρόταση Ζέρβα για τα τέλη

Διαστρέβλωση των θέσεων του για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων χρεώνει στη διοίκηση του Οργανισμού ο υποψήφιος δήμαρχος - Τι είπε για τη Νέα Τούμπα

Δριμεία επίθεση στη διοίκηση του ΟΑΣΘ εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σχετικά με το θέμα της δωρεάν μετακίνησης ανέργων με τα λεωφορεία του Οργανισμού, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των θέσεων του.

«Είναι χυδαίοι», υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση εξέφρασε τις απόψεις του και μετά εντόπισε στο διαδίκτυο ένα «υβρεολόγιο εναντίον μου που ούτε μία κομματική οργάνωση από τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβγαζε».

«Εγώ εξέφρασα την άποψη πως η καθολική χρήση της κάρτας ανέργου, έτσι όπως γίνεται σήμερα από τον ΟΑΣΘ, είναι λάθος. Καταλαβαίνω πολύ καλά πως οι άνεργοι και όσοι έχουν πρόβλημα πρέπει να κυκλοφορούν, πρέπει να έχουν επιδοτήσεις, πρέπει να ζουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνονται στην αναζήτηση της δουλειάς. Αυτό βεβαίως είναι πολύ διαφορετικό από το να εξαρτώνται ολόκληρες κοινωνικές ομάδες από επιδοματικές πολιτικές. Αυτό σημαίνει πως αν θέλει ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να εκδώσει ειδική κάρτα για τις μετακινήσεις με κοινωνικά κριτήρια σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη και με αυτό τον τρόπο να επιδοτείται η μετακίνηση των ανέργων», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 θα πρέπει να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου αναδόχου του ΟΑΣΘ ο οποίος δεν απέκλεισε ότι μπορεί να είναι ιδιώτης.

Ερωτηθείς για το μέλλον των εργαζομένων στην περίπτωση επιστροφής του ΟΑΣΘ στα χέρια ιδιωτών, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους και είπε πως και με τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού υποβαθμίστηκε η εργασιακή τους σχέση. «Τους κόπηκαν δύο μισθοί. Έτσι έγινε η εξοικονόμηση των χρημάτων στον ΟΑΣΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να έχει ρόλο σε αυτό και δεν μπορεί να μετάσχει στον διαγωνισμό για τον ΟΑΣΘ καθώς δεν υπάρχουν κεφάλαια, απορρίπτοντας έτσι τη σχετική πρόταση του αντιπάλου του στον β' γύρο για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Για Ζέρβα

Αναφορικά με τα δημοτικά τέλη και την πρόταση του κ. Ζέρβα για μείωσή τους κατά 50%, ο κ. Ταχιάος επισήμανε: «Αυτό είναι συριζοποίηση. Είναι μία ανάγνωση των οικονομικών στο στυλ Τσίπρα που θα τινάξει τα οικονομικά του δήμου στον αέρα». Έκανε, δε, λόγο για λαϊκισμό ο οποίος είναι καλό να μην εκφράζεται από κάποιον που θέλει να είναι υπεύθυνος και θέλει να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Είπε, ακόμη, ότι ο κ. Ζέρβας «το 2015 υπέστη μία μετάλλαξη». «Δικαίωμά του αλλά να το πει ευθέως», σημείωσε και ανέφερε πως το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου που δέχθηκε την πρόταση από τον Κ. Μητσοτάκη, το δεύτερο όνομα που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν του Κ. Ζέρβα και πως ο σημερινός του αντίπαλος περίμενε το αντίστοιχο τηλεφώνημα. «Ανέβηκε στα κάγκελα που δεν το δέχθηκε», υπογράμμισε.

Σχετικά με τη δημοτική αστυνομία, τόνισε πως πρέπει να ενισχυθεί, καθώς, όπως είπε, υποβαθμίστηκε και ήταν λάθος που δεν έγιναν προσλήψεις.

Για Νέα Τούμπα

Χαρακτήρισε βλακεία τα περί εναντίωσής του στην ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, ενώ τόνισε πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει αν εκλεγεί δήμαρχος είναι να «καθαρίσει το δημαρχείο από το τσιγάρο για να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι εφαρμόζει τους νόμους».

Για συνεργασίες

«Είχα πει ότι δεν θα προτείνω σε κανέναν συνεργασία. Θα απευθυνθώ στους πολίτες. Είμαι πολύ ανοιχτός να συνομιλήσω με οποιονδήποτε συνυποψήφιό μου θέλει να συνομιλήσουμε, αλλά να βγω σήμερα και να αναγγείλω μία συνεργασία δεν υπάρχει…», υπογράμμισε.