Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΤΑΧΙΑΟΣ: ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΟ 2020

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στην αλήθεια προς αποφυγή των ευθυνών του.

Στην ανετεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος απαντώντας στις δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου και ενημερώθηκε από τον προηγούμενο πρόεδρο Γιάννη Μυλόπουλο.

«Δυστυχώς, η σημερινή αιφνιδιαστική επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επέτρεψε στην "Αττικό Μετρό Α.Ε." να του κάνει μία σοβαρή ενημέρωση για την πορεία του μετρό της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο κ. Ταχιάος.

Όπως λέει ο επικεφαλής της Αττικό Μετρό, «αν η μέχρι σήμερα επαφή του με το έργο ξέφευγε από την λογική των επικοινωνιακών σόου, ο κ. Τσίπρας θα διαπίστωνε την πραγματικότητα:

Αν κατέβαινε στις σήραγγες, θα έβλεπε ότι η ολοκλήρωση το 2020 του έργου που μας παραδόθηκε πέρυσι, μόνο ως χοντροκομμένο ανέκδοτο ακούγεται. Αν επισκεπτόταν το αμαξοστάσιο, θα αντιλαμβανόταν ότι χωρίς οργανωμένο και εκπαιδευμένο φορέα λειτουργίας, του οποίου η δημιουργία απαιτεί περισσότερο από δύο χρόνια, κανένα μετρό δεν μπορεί αν λειτουργήσει. Αν αναζητούσε πόσο είχαν προχωρήσει οι δήθεν λύσεις για την Βενιζέλου που σερνόταν σχεδόν πέντε χρόνια, από το 2015 μέχρι τον περυσινό Δεκέμβριο, θα συμφωνούσε στην μία και μοναδική τεχνικά εφικτή και οικονομικά αντιμετωπίσιμη μέθοδο της ασφαλούς απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων.

Αντιθέτως, o κ. Τσίπρας επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στην αλήθεια, γνωρίζοντας προφανώς ότι σε αυτήν θα αντίκρυζε τις ευθύνες της δικής του περιόδου διακυβέρνησης. Οι καθυστερήσεις και οι όποιες επιβαρύνσεις που κατατρύχουν σήμερα το μετρό της Θεσσαλονίκης φέρουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή διοίκηση της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» παρέλαβε ένα έργο με τεράστιες εκκρεμότητες καλυμμένο έντεχνα με μία ομίχλη ψεμάτων και μύθων. Διαβεβαιώνουμε τους Θεσσαλονικείς ότι θα το ολοκληρώσουμε στον χρόνο που δεσμευτήκαμε, με απόλυτο σεβασμό στη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση του ευρωπαϊκού και δημοσίου χρήματος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ