Skip to main content

Μπουτάρης για Νοτοπούλου: Με στεναχωρούν οι κομματικοί υποψήφιοι (vid)

«Μπουτάρης και Πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο», το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δυσαρέσκεια του για τους κομματικούς υποψηφίους εξέφρασε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κληθείς να σχολιάσει την αναφορά στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης από τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη

«Οι κομματικοί υποψήφιοι εμένα με στεναχωρούν, αυτή είναι πάντα η δική μου άποψη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Νίκο Ταχιάο, για να προσθέσει σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη συγκρότηση ενός μετώπου στην Κεντροαριστερά: «Ο πρωθυπουργός είπε κάποια στιγμή να ηγηθώ ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου προκειμένου να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Εκείνο που μετράει πρώτα για μένα είναι, ότι εμείς σαν "Πρωτοβουλία" δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες. Επιπλέον έγινε ενα λάθος, δεν ξέρω αν ειναι λάθος ή εσκεμμένο, ένα μέλος της νομαρχιακής είπε οτι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι Πρωτοβουλία. Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και Πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ταχιάος, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της νυν υφυπουργού Εσωτερικών για τον δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως δεν τη γνωρίζει.

«Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη είναι ένα πρόσωπο νέο. Εγώ μπορώ να απαντήσω για μένα. Δεν προέκυψα out of the blue στην πόλη. Μπορεί κανείς να μιλήσει για μένα θετικα ή αρνητικά είμαι έτοιμος να απάντησω στα πάντα», τόνισε.