Skip to main content

Ταχιάος: Δεν θα επιτρέψω την γκετοποίηση της οδού Γιαννιτσών

Οι κάτοικοι ανέφεραν στο υποψήφιο Δήμαρχο πως καθημερινά μόλις δύει ο ήλιος, βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρανομία παρά τις χρόνιες κινητοποιήσεις.

Την «αφόρητη» κατάσταση που επικρατεί σε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής στον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Ταχιάο που χθες βράδυ, επισκέφθηκε την οδό Γιαννιτσών και τους γύρω δρόμους, μαζί με υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη– Υπεύθυνα».

Πεζοδρομιακή πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών, συμπλοκές μεταξύ συμμοριών είναι φαινόμενα που συνθέτουν την βραδινή εικόνα της περιοχής. Ο επικεφαλής και η ομάδα της παράταξης έγιναν αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων περιστατικών και διαπίστωσαν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες.

«Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Είδαμε σημεία όπου γίνεται διακίνηση ανθρώπων, πορνεία στους δρόμους και συμπλοκές. Γίναμε αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων περιστατικών και διαπιστώσαμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζουν καταστάσεις που δύσκολα μπορούν να περιγραφούν με λόγια».

Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως είναι φανερό ότι συστηματική αστυνόμευση δεν υπάρχει. «Οι αποσπασματικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ δεν λύνουν το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι ανέφεραν στο υποψήφιο Δήμαρχο πως καθημερινά μόλις δύει ο ήλιος, βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρανομία και παρά τις χρόνιες κινητοποιήσεις τους, η κατάσταση παραμένει ίδια. Ζητούν από την Πολιτεία και τους αρμοδίους να κάνουν επιτέλους τα αυτονόητα για να προφυλάξουν την περιουσία τους και την ίδια τους τη ζωή.

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι η μέριμνα του δήμου για φωτισμό και η παρουσία των υπηρεσιών του σε αυτές τις γειτονιές δεν αρκεί και ότι πρέπει και η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Η παρουσία της αστυνομίας οφείλει να είναι διαρκής για να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Σε ό,τι με αφορά δεσμεύομαι πως εφόσον εκλεγώ, δεν θα επιτρέψω να συνεχιστεί η υποβάθμιση και η γκετοποίηση της περιοχής», κατέληξε ο κ. Ταχιάος.