Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

ΤΑΧΙΑΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ: ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το περίφημο θέμα των 192 θα περάσει από την προβλεπόμενη κρίση των εμπλεκομένων αρχών, δηλώνει.

Τα όσα διαδραματίστηκαν, χθες, στο δημοτικό συμβούλιο με τους 192 συμβασιούχους και την παραίτηση του δήμου από τα ένδικα μέσα (δείτε εδώ) σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

Όπως αναφέρει, «η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το περίφημο θέμα των 192 θα περάσει από την προβλεπόμενη κρίση των εμπλεκομένων αρχών. Σε ό,τι με αφορά ισχύουν όσα έχω πει, για όλους και εις ακέραιον».

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ταχιάος στέλνει μήνυμα ότι «δεν με φοβίζει ούτε το γεγονός ότι, παραμονές εκλογών, επιλέγω να σταθώ απέναντι στον πελατειακό λαϊκισμό, ούτε με ξενίζει η παράνοια που συνεχίζει να επικρατεί στην λειτουργία του επιχειρησιακού μηχανισμού του δήμου».

Αναλυτικά το σχόλιο του Νίκου Ταχιάου:

Η αποψινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το περίφημο θέμα των 192 θα περάσει από την προβλεπόμενη κρίση των εμπλεκομένων αρχών. Σε ό,τι με αφορά ισχύουν όσα έχω πει, για όλους και εις ακέραιον. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε όλοι, μας ακολουθεί η ευθύνη των επιλογών μας.

Εκείνο που θα είχε όμως μεγαλύτερη αξία είναι να τεθούν υπό την κρίση των πολιτών όσα ακούστηκαν για την λειτουργία του δήμου. Συνιστώ να παρακολουθήσουν το βίντεο στο site του TV100.

Εγώ διακρίνω δύο γεγονότα, έτσι για να ενισχύσω το ενδιαφέρον:

Πρώτον, την "εντολή" -στην πράξη, του δημοτικού συμβουλίου προς τις υπηρεσίες να τεκμηριώσουν την αναγκαιότητα 192 προσλήψεων, επιπλέον των 550 μονίμων που αναμένεται να έρθουν σύντομα στον δήμο σε εφαρμογή απόφασης του 2017. Σημειώνω μάλιστα την επισήμανση πρώην αντιδημάρχου προς τον Μπουτάρη: "δήμαρχε, ξέρουμε τώρα πως γίνονται οι εισηγήσεις".

Δεύτερον, την αποστροφή του δημάρχου ότι από τους 550 που πρόκειται να προσληφθούν στην καθαριότητα, οι μισοί είναι ΑΜΕΑ, απίστευτη κουβέντα για την οποία ζήτησε και πήρε και την συγκατάνευση του αρμοδίου αντιδημάρχου. Δεν είναι ακριβές, ξέρω, αλλά δεν είναι και αφελές. Κάτι υποδηλώνει.

Δεν με φοβίζει ούτε το γεγονός ότι, παραμονές εκλογών, επιλέγω να σταθώ απέναντι στον πελατειακό λαϊκισμό, ούτε με ξενίζει η παράνοια που συνεχίζει να επικρατεί στην λειτουργία του επιχειρησιακού μηχανισμού του δήμου. Ξέρω που βαδίζω!

Με εξοργίζουν όμως οι "σκηνές από ταινία προσεχώς" που αποτυπώνονται προκαταβολικά στον τραγέλαφο της σημερινής συνεδρίασης ενός δημοτικού συμβουλίου χωρίς συνοχή και ηγεσία. Στο χέρι των Θεσσαλονικιών είναι να αποτρέψουν έναν τέτοιο εφιάλτη για την εικόνα της πόλης και για την τσέπη τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ