Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

ΤΑΧΙΑΟΣ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό εξηγεί τον λόγο που αιτήθηκε την επίσπευση της συζήτησης των προσφυγών στο ΣτΕ κατά της απόσπασης.

Εσφαλμένη εικόνα σχετικά με το ζήτημα της απόσπασης των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου προσπαθούν να δημιουργήσουν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο όσοι είναι υπέρ της κατά χώραν ανάδειξής τους.

Σε ανάρτηση του στο facebook, o κ. Ταχιάος αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» που όπως λέει προσπαθεί να δημιουργήσει τη εντύπωση ότι η απόσπαση των αρχαιοτήτων είναι επί θύραις και ότι για αυτό συζητείται αύριο στο ΚΑΣ η σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Δημήτρης Κορρές.

«Φυσικά, με την εσφαλμένη αυτή εικόνα συντάσσονται και οι προσφεύγοντες εναντίον της λύσης και οι συνδικαλιστές των αρχαιολόγων. Δεν είναι αληθές», αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Όπως ξεκαθαρίζει ο Νίκος Ταχιάος η Αττικό Μετρό δεν θα επιχειρήσει να προχωρήσει στην απόσπαση πριν εκδοθεί η απόφαση επί της αιτήσεως ακυρώσεως και γι’ αυτό παρέλκει κάθε άλλη δικαστική ή ακτιβιστική ενέργεια, όπως η παρούσα επιχείρηση αποπροσανατολισμού.

«Γι’ αυτό και παρακαλέσαμε την Υπουργό Πολιτισμού να αιτηθεί στο ΚΑΣ την επίσπευση της συζήτησής τους στην Ολομέλεια του ΣτΕ για τις 6 Νοεμβρίου. Πιστεύω ότι μία εξειδίκευση της κατ’ αρχήν απόφασης με την έγκριση της επιβαλλόμενης μελέτης θα βοηθήσει τόσο την συζήτηση στο ΣτΕ, όσο και την δημόσια συζήτηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει μάλιστα, «στην Αττικό Μετρό πιστεύουμε ότι αυτή είναι η μόνη στάση που τιμά την δικαιοσύνη και κλείνει κάθε κουβέντα που στερείται βάσεων ορθολογισμού. Κι εφόσον δικαιωθεί η θέση της Αττικό Μετρό περιμένουμε ότι η αρχαιολογική σκαπάνη θα διευκολύνει την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του σταθμού, ώστε επιτέλους να παραδοθεί η βασική γραμμή στους Θεσσαλονικείς και να πάψει η χωρίς αρχή (την έχουμε πλέον ξεχάσει), μέση και τέλος ταλαιπωρία των περιοίκων της Βενιζέλου, αλλά και όλης της πόλης. Το δικό μας στοίχημα είναι να απορροφήσουμε τον χρόνο των εμπλοκών στο χρονοδιάγραμμα του συνολικού έργου. Και ναι, δεν φοβόμαστε φιλόδοξους έστω και δύσκολους στόχους».

Τέλος ο Νίκος Ταχιάος εκφράζει τη θλίψη του που μαζί με την Αττικό Μετρό, μεγάλα ονόματα του αρχαιολογικού χώρου δέχονται τον τελευταίο καιρό κακοήθεις επιθέσεις αποδόμησης του ήθους και της συγκρότησής τους.

«Είναι κι αυτό μία ένδειξη για τα κίνητρα κάποιων από όσους προσπαθούν να μανιπουλάρουν ένα αποπροσανατολισμένο μέρος του κοινού που έχει ελάχιστη εικόνα των γεγονότων και των περιστάσεων. Κρίμα για την Θεσσαλονίκη! Δεν της αξίζει να είναι πεδίο βολής έστω και άσφαιρων πυρών στον αέρα», καταλήγει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ