Skip to main content

Ταχιάος: Κανονικά προχωρούν οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης

Εμείς βαδίζουμε προσηλωμένοι στο χρονοδιάγραμμα που λέει ότι το μετρό πρέπει να παραδοθεί στην πόλη και στους χρήστες του τον Απρίλιο του 2023, είπε.

«Προχωρούν κανονικά οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα του έργου, αλλά τίποτα δεν αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξει ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Εμείς βαδίζουμε προσηλωμένοι στο χρονοδιάγραμμα που λέει ότι το μετρό πρέπει να παραδοθεί στην πόλη και στους χρήστες του τον Απρίλιο του 2023», τόνισε ο κ. Ταχιάος στον Flash 99,4.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, «τα εργοτάξια δουλεύουν στη Βενιζέλου και στην Αγίας Σοφίας, αλλά και εκεί που δεν βλέπουμε, όπως στις σκυροδετήσεις της επιδομής των σιδηροδρομικών γραμμών».

Ωστόσο, ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και στην παράδοσή των τρένων, καθώς το εργοστάσιο που τα κατασκευάζει είναι στην Ιταλία και έχει σταματήσει τη λειτουργία του λόγω του κορονοϊού. Τόνισε όμως, ότι αυτή η καθυστέρηση δεν επηρεάζει το συνολικό χρονοδιάγραμμα του έργου.

Μικροπροβλήματα στην Καλαμαριά

Ακόμη, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ είπε ότι υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα και στην Καλαμαριά. «Αποκαθιστούσαμε τους δημόσιους χώρους με την προοπτική να λειτουργήσει για την αγορά του Πάσχα στην Καλαμαριά η οδός Μεταμορφώσεως. Τα υλικά όμως που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση, όπως τσιμεντόπλακες, παρασκευάζονται σε εργοστάσια στην Κίνα τα οποία είχαν κλείσει και έχουν καθυστερήσει πολύ οι παραδόσεις. Προφανώς, αυτά δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν, άρα, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα υπάρξει πασχαλιάτικη αγορά στην Καλαμαριά, όπως φαντάζομαι και πουθενά στην Ελλάδα», εξήγησε.

Όσον αφορά τη διαδικασία της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο σταθμό της Βενιζέλου, ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι «έχει ξεκινήσει και προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και με πολύ υψηλά μέτρα ασφαλείας η απόσπαση της άμμου με την οποία είχαν καταχωθεί οι αρχαιότητες. Το επόμενο βήμα είναι η απόσπαση και η επανατοποθέτηση και ήδη έχουν δοθεί από την προϊστάμενη αρχή οι σχετικές εντολές στον ανάδοχο».

Παράλληλα, ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή το μείζον για εμάς δεν είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου, αλλά η υγεία και η ασφάλεια όλων των ανθρώπων που εργάζονται για το μετρό και δεν είναι λίγοι, είναι πολλοί. Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους και το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε δεν είναι πόσο θα προχωρήσει το μετρό».