Σάββατο 8 Μαΐου 2021
x

ΤΑΧΙΑΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020 Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ποιες είναι οι δύο προϋποθέσες για να ξεκινήσουν οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό

Την εκτίμηση πως ως το τέλος του έτους θα έχουν αποσπαστεί τα αρχαία από το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ» Νίκος Ταχιάος.

Για την Οριστική Μελέτη 1 κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου που χθες παραλήφθηκε από την «Αττικό Μετρό» (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ της voria.gr) ο κ. Ταχιάος δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 πως «είναι μια μελέτη που αποτελεί την πρώτη προσέγγιση της αρχιτεκτονικής λύσης και των υπολοίπων στατικών και μηχανολογικών εκτιμήσεων του συγκεκριμένου έργου και αυτή παραδόθηκε σήμερα μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού που είχε πάρα πολύ κρίσιμη συμμετοχή σε ότι αφορά την μορφολογία του σταθμού, δηλαδή το πως θα ενσωματωθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο επίπεδο -1 του σταθμού.

Διαβάστε: Σταθμός Βενιζέλου: Έτοιμη η προσφυγή της Κίνησης Πολιτών στο ΣτΕ

Για τα επόμενα βήματα που αφορούν το σταθμό Βενιζέλου ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «η Οριστική Μελέτη 2 θα παραδοθεί προς τα τέλη του καλοκαιριού και θα ακολουθήσει η Μελέτη Εφαρμογής. Για να ξεκινήσουν οποιεσδήποτε εργασίες στο σταθμό της Βενιζέλου υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον να γίνει η απόσπαση των αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί και είναι στη φάση της αφαίρεσης της προσωρινής κατάχωσης την οποία έχουν και δεύτερον να συνεχιστούν οι ανασκαφές και σε κατώτερο επίπεδο από αυτό και φυσικά να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στις δύο εισόδους, από την πλευρά του Μπεζεστενίου και του Καραβάν Σαράϊ. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποσπαστεί οι αρχαιότητες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ανασκαφές στον κεντρικό πυρήνα του σταθμού».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ