Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΤΑΧΙΑΟΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΤΑΡΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ

Ξεκαθαρίζει ότι «συνεργασίες εννοούνται μόνο υπό πολιτικό ή / και προγραμματικό πρίσμα και όχι ως χώρος διανομής αξιωμάτων»

Νέα παρέμβαση μέσω social media πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ταχιάος - Υπεύθυνα» Νίκος Ταχιάος, λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και των επίσημων ανακοινώσεων με τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Ταχιάος, με αφορμή την προηγούμενη τοποθέτησή του για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας (δείτε εδώ), αναφέρεται στα περί συνεργασιών.

Ξεκαθαρίζει ότι «συνεργασίες εννοούνται μόνο υπό πολιτικό ή / και προγραμματικό πρίσμα και όχι ως χώρος διανομής αξιωμάτων». Όπως επισημαίνει, «παρά την καλοπροαίρετη διαθεσιμότητά του», υπάρχουν όρια που συνεπάγονται όρους, ακόμα και για πρόσωπα. «Ποιος θέλει τον αχταρμά που θα καταλήξει σε διοίκηση "μαλλιά - κουβάρια";», διερωτάται ο κ.Ταχιάος.

Τέλος, ξεκαθαρίζει για την πεζοδρόμηση στο κάτω τμήμα της Αγίας Σοφίας, ότι δεν την υποστηρίζει και πως είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ταχιάου:

Παραμονή Παναγίας, θα μου πείτε, ακόμα και στον κλιματισμό του γραφείου σου, που την βρίσκεις την όρεξη να γράφεις σεντόνια και που να βρούμε κι εμείς την όρεξη να σε διαβάσουμε την ώρα του ρεμβασμού στην παραλία; Λογικό, αλλά νομίζω ότι απέδειξα προεκλογικά ότι δεν θέλω να αφήνω εκκρεμότητες ή παρερμηνείες. Στο θέμα, λοιπόν καθώς έρχεται η ώρα των αποφάσεων και νυν εστίν:

- Δεν υποστηρίζω την πεζοδρόμηση του κάτω της Τσιμισκή τμήματος της Αγίας Σοφίας και άρα η βάση του προηγουμένου post μου δεν ήταν αυτή. Αν θυμούμαι καλά, στις εκλογές ήμουν ο μόνος που έκανα σχετικές αναφορές με ξεκάθαρες επιφυλάξεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, που αποτελούν πρωτίστως πολεοδομικές επεμβάσεις σε περιοχή μεικτών χρήσεων. Κι επίσης, σε όλη την θητεία Μπουτάρη δεν άκουσα από κανέναν σοβαρές αντιρρήσεις για αυτές.

- Υποστηρίζω όμως ότι κατ’ αρχήν, κάθε διοίκηση έχει το δικαίωμα κάνει πράξη το πρόγραμμά της μέχρι την τελευταία στιγμή της παραμονής της στα πράγματα. Αυτό δεν συνέβη και το 2010 με την ανάπλαση της παραλίας; Για να πεισθεί ο Μπουτάρης να υπαναχωρήσει από το νόμιμο δικαίωμά του να υπογράψει μία σύμβαση που ήρθε ως αποτέλεσμα μίας δημοπρασίας, θα ήταν ορθότερο να διαφανεί σε κλίμα συναίνεσης, πως μια πλειοψηφία του επομένου δημοτικού συμβουλίου είναι επιφυλακτική έως και αρνητική προς το έργο. Ειδάλλως και με δεδομένη τη συνύπαρξη όσων επέλεξαν πριν λίγες ημέρες να ανεβάσουν τους τόνους, στην ίδια διοίκηση και το ίδιο δημοτικό συμβούλιο, το σκηνικό μοιάζει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Όταν λοιπόν μίλησα για «κυνήγι μαγισσών» αυτό εννόησα. Ότι δεν θα ήθελα να είμαι συνεργός σε μία προσωποκεντρική αναμέτρηση της επερχόμενης με την απερχόμενη διοίκηση.

- Και επιμένω ότι μία τέτοια προσέγγιση δίνει και το στίγμα για το βαθμό διαθεσιμότητας για συγκλίσεις που απαιτείται για το αύριο του δήμου και κυρίως της πόλης. Με προνουντσιαμέντα θα διοικηθεί η πόλη; Σε ό,τι με αφορά, ξεκαθαρίζω ότι συνεργασίες εννοούνται μόνο υπό πολιτικό ή / και προγραμματικό πρίσμα και όχι ως χώρος διανομής αξιωμάτων. Κι επίσης, παρά την καλοπροαίρετη διαθεσιμότητά μου, αυτές έχουν όρια που συνεπάγονται όρους, ακόμα και για πρόσωπα. Ποιος θέλει τον αχταρμά που θα καταλήξει σε διοίκηση "μαλλιά - κουβάρια";

- Τέλος, επειδή πριν από λίγες ημέρες άκουσα στην βουλή την κυρία Νοτοπούλου να διερωτάται εάν η Νέα Δημοκρατία θα μου δώσει εντολή να συγχωνεύσω την παράταξή μου με αυτήν του εκλεγέντος δημάρχου, την δικαιολογώ γιατί δεν με γνωρίζει, όπως δεν ξέρει και τον Μητσοτάκη. Κυρίως, δεν κατανοεί πως κτίζονται αμοιβαία σοβαρές σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων. Συνιστώ λοιπόν σε όσους πιθανολογούν το ίδιο, να επιχειρήσουν να επικεντρώσουν την στρατηγική τους σε αυτό το τελευταίο.

Καλό Δεκαπενταύγουστο!
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ