Skip to main content

Ταχιάος: Πρέπει να πέσουν τα κάγκελα γύρω από το Πανεπιστήμιο

«Δεν πρέπει να διατηρηθεί αυτή η αίσθηση απομόνωσης του Α.Π.Θ από την υπόλοιπη πόλη», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη– Υπεύθυνα» Δήμητρα Ακριτίδου, Τάσος Βαβούσκος και Γιώργος Χατζίκος.
 
Ο Νίκος Ταχιάος, υπογράμμισε πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι μεγάλο brand name για τη πόλη και πρέπει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία από πλευράς του δήμου Θεσσαλονίκης. «Η υπεραξία που παράγεται εδώ σε ανθρώπινο κεφάλαιο, πρέπει να επενδυθεί στην πόλη. Να στηρίξουμε την σύνδεση του Ιδρύματος με την πραγματική οικονομία, έτσι ώστε οι νεαροί επιστήμονες να μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν στην πόλη μας» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.
 
Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ Περικλής Μήτκας, στη σύντομη περιγραφή των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου επεσήμανε πως είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας και έχει να επιδείξει μεγάλο έργο όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στον τομέα της έρευνας. «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι, μετά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο μεγαλύτερος εργοδότης της πόλης, παρέχοντας 3.000 θέσεις εργασίας σε νέους υψηλών προσόντων που παίρνουν μέρος στα ερευνητικά του προγράμματα» τόνισε.
 
Οι Πρυτανικές Αρχές, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Α.Π.Θ. όπως η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, τα υψηλά δημοτικά τέλη που δεν μπορούν να έχουν ανταποδοτικότητα λόγω και του ασύλου, καθώς και τα πολλά κρούσματα παραβατικότητας από ομάδες που δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
 
«Το Α.Π.Θ. έχει γίνει χώρος εκτόνωσης παραβατικών στοιχείων. Η εικόνα της βίας και της ανομίας που παρουσιάζεται μέσα από τα δελτία ειδήσεων, αδικεί το έργο που παράγεται, το οποίο είναι και διεθνώς αναγνωρισμένο» τόνισε ο κ. Μήτκας.
 
«Σε αυτό το Πανεπιστήμιο πέρασα μερικά από τα πιο ωραία χρόνια της ζωής μου, τα φοιτητικά. Τότε δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Πιστεύω ότι τα κάγκελα γύρω από το Πανεπιστήμιο πρέπει να πέσουν. Δεν πρέπει να διατηρηθεί αυτή η αίσθηση απομόνωσης του Α.Π.Θ από την υπόλοιπη πόλη. Είναι γνωστή η άποψη μου για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και κατέληξε λέγοντας πως «Σε κάθε περίπτωση, εφόσον εκλεγώ δήμαρχος, δεσμεύομαι να παρέχω κάθε δυνατή βοήθεια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δήμος και Πρυτανικές Αρχές ν' αποκτήσουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας αλλά και κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων».