Skip to main content

Ταχιάος: Ρεαλιστικό να έχουμε ένα λειτουργικό μετρό στη Θεσσαλονίκη το 2023

Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής στον σταθμό Βενιζέλου εφόσον το ΣτΕ απορρίψει τις προσφυγές κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων.

Ορατή χαρακτήρισε τη δυνατότητα να έχουμε λειτουργικό μετρό στη Θεσσαλονίκη το 2023 ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος μιλώντας στο 4ο συνέδριο Prodexpo North για τις υποδομές και την ακίνητη περιουσία στη Βόρεια Ελλάδα με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι παρά τα προβλήματα που αναμφίβολα δημιούργησε ο κορωνοϊός δεν υπήρξαν ουσιαστικές καθυστερήσεις στο έργο, τονίζοντας ωστόσο πως παραμένει η εκκρεμότητα του σταθμού της Βενιζέλου.

Αναφερόμενος στον σταθμό του μετρό που παραμένει στην επικαιρότητα λόγω του ζητήματος των αρχαιοτήτων ο κ. Ταχιάος είπε πως εφόσον υπάρξει απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές κατά της απόσπασης δεν θα χρειαστεί πολυς χρόνος για την ολοκλήρωση των έργων.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος της Αττικό Μετρό ξεκαθάρισε ότι σε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο με την ολοκλήρωση της απόσπασης των αρχαιοτήτων και των ανασκαφών, ακολουθεί το κομβικό κομμάτι κατασκευής της αποβάθρας, γεγονός που θα επιτρέψει να υπάρχει ένα λειτουργικό μετρό πριν το έργο τεθεί σε εμπορική λειτουργία για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την ανάθεση της λειτουργίας του μετρό σε ιδιώτη πάροχο, ο Νίκος Ταχιάος σημείωσε ότι μπορεί στην Ελλάδα να είναι κάτι που θα συμβεί πρώτη φορά, ωστόσο αποτελεί την πιο σύγχρονη τάση διεθνώς στις συγκοινωνίες.

«Σύντομα θα υπογράψουμε σύμβαση με οικονομικό σύμβουλο ώστε να εξετάσει τα χρηματοικονομικά στοιχεία της παρέμβασης. Η διεθνής τάση είναι να περνάει η λειτουργία του μετρό σε ιδιώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.