Skip to main content

Ταχιάος: Θα συνεχίσω τα θετικά της διοίκησης Μπουτάρη (φωτο+video)

«Έδειξε τις προθέσεις του ο κ. Ταχιάος για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Για περίπου μια ώρα συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Ταχιάο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ταχιάος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τα θετικά της διοίκησης Μπουτάρη και θα βάλει το δικό του χρώμα σε ό,τι διαφωνεί.

«Κάθε δήμαρχος βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη, βάζει ένα διαφορετικό κομμάτι απο τον εαυτό του. Αυτό είναι κατανοητό και ξεκαθαρίσαμε ποιες ειναι οι διαφορές μας και πού συμφωνούμε», τόνισε ο κ. Ταχιάος μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα», «ο κ.Μπουτάρης δεν θα είναι παρών στον προεκλογικό αγώνα και αυτό διευκολύνει τη θεματική της αντιπαράθεσης με όποιους είναι υποψήφιοι γιατί δίνει την ευκαιρία να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης που ειναι το σημαντικότερο για όλους μας».

«Αυτό που είπα στον ίδιο και λέω και δημόσια είναι πως είναι μεγάλο λάθος αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα να έρχεται ο επόμενος να κατεδαφίσει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και έργο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα. Ειναι σημαντικό να αποδείξουμε οτι είμαστε ένας πολιτισμένος τόπος και ότι συνεχίζουμε με ό,τι συμφωνούμε και βάζουμε το δικό μας χρώμα σε ό,τι διαφωνούμε», τόνισε σε δηλώσεις ο κ. Ταχιάος.

«Έδειξε τις προθέσεις του ο κ. Ταχιάος για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά. Με ένα ανοιχτό μυαλό βλέπει τα πράγματα γενικότερα» σημείωσε ο δήμαρχος.

«Η ανάγκη να βάλει την προσωπικότητά του εφόσον κερδίσει, στα θέματα του δήμου και να συνεχίσει από ό,τι με διαβεβαίωσε την εξωστρέφεια που ανοίξαμε τον δρόμο στην πόλη, τα θέματα του πολιτισμού, τα θέματα του τουρισμού και φυσικά να πάρει στην πλάτη του τις ιστορίες της καθημερινότητας» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη για την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους κομματικούς υποψήφιους.

«Οι κομματικοί υποψήφιοι εμένα με στεναχωρούν. Ο πρωθυπουργός είπε κάποια στιγμή να ηγηθώ ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου προκειμένου να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. Εκείνο που μετράει πρώτα για μένα είναι, ότι εμείς σαν "Πρωτοβουλία" δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες. Επιπλέον έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν είναι λάθος ή εσκεμμένο, ένα μέλος της νομαρχιακής είπε ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι Πρωτοβουλία. Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και Πρωτοβουλία είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Από την πλευρά του ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ταχιάος επανέλαβε οτι δεν γνωρίζει την κ. Νοτοπούλου. «Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη. Είναι ένα πρόσωπο νέο. Εγώ μπορώ να απαντήσω για μένα. Δεν προέκυψα out of the blue στην πόλη. Μπορεί κανείς να μιλήσει για μένα θετικά ή αρνητικά, είμαι έτοιμος να απάντησω στα πάντα», τόνισε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας.