Skip to main content

Ταχιάος: Τιμούμε τους Πόντιους που έπεσαν θύματα Κεμαλικού εθνικισμού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη.

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού, που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα».
 
«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τα πολύ οδυνηρά γεγονότα, τα οποία έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας γενοκτονίας, που όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Ο Κεμαλικός εθνικισμός, προσπάθησε να εξοντώσει το σύνολο των Ελλήνων του Πόντου και σήμερα τιμούμε την μνήμη των 353 χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάσθηκαν, ενώ ολόκληρη γενιά Ποντίων ξεριζώθηκε και πήρε το δρόμο της προσφυγιάς.  Παρά τα δεινά, οι Έλληνες πόντιοι κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να προκόψουν. Oι Πόντιοι πρέπει να υπάρξουν στην πόλη μας, ως θεματοφύλακες μιας ιστορίας η οποία τιμά τον Ελληνισμό και τιμά την ελληνική παράδοση» δήλωσε ο Νίκος Ταχιάος