Skip to main content

Ταχιάου: Η γραφειοκρατία «βουλιάζει» τα υδατοδρόμια της χώρας

Ερώτηση για την καθυστέρηση αδειοδότησης υδατοδρομίων, κατέθεσε η βουλευτής με το Ποτάμι Χρ. Ταχιάου, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.

Ερώτηση για την καθυστέρηση αδειοδότησης υδατοδρομίων κατέθεσε η βουλευτής με το Ποτάμι Χριστίνα Ταχιάου, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Η βουλευτής επισημαίνει πως ενώ οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει τουλάχιστον 40 αιτήσεις για την κατασκευή υδατοδρομίων, οι διαδικασίες έγκρισης των αδειών δεν προχωρούν, καθώς κωλύονται από γραφειοκρατικές διακλαδώσεις συναρμόδιων διευθύνσεων και υπουργείων.

Μάλιστα, η κ. Ταχιάου καυτηριάζει το γεγονός πως η μόνη έγκριση που έχει δοθεί μέχρι σήμερα, είναι για την δημιουργία υδατοδρομίου στην Κέρκυρα και για πτήσεις που έχουν προορισμό την ..Κέρκυρα!

Η Χριστίνα Ταχιάου, υπογραμμίζει πως η δημιουργία υδατοδρομίων και η χρήση υδροπλάνων ως πολυχρηστικό μέσο, μπορεί να  συμβάλουν απόλυτα στη μετακίνηση ανάμεσα σε θαλάσσιους προορισμούς, με εθνικές και διεθνείς πτήσεις, εκεί που προσφέρεται.

Επίσης, η βουλευτής του Ποταμιού τονίζει πως τα υδατοδρόμια μπορούν  να καλύψουν  σημαντικές ανάγκες μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών, ενώ η δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών των μετακινήσεων, που θα ωφελήσει πολλαπλά το κοινό, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη του τουρισμού, επιτρέποντας άμεσα, οικονομικά και ευέλικτα τη μετακίνηση σε θαλάσσιους προορισμούς σε πιο απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες τουριστικές περιοχές.