Skip to main content

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 50χρονου που ενεπλάκη σε παράνομη υιοθεσία

Ο υπήκοος Βουλγαρίας μετέφερε ζευγάρι ομοεθνών του στην Κατερίνη με σκοπό την παράδοση βρέφους σε ζευγάρι Ελλήνων έναντι αμοιβής.

Στην ταυτοποίηση 50χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, που ενέχεται σε παράνομη υιοθεσία τον Οκτώβριο του 2016 στην Κατερίνη προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 50χρονος εντόπισε ζευγάρι υπηκόων Βουλγαρίας και τους μετέφερε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, με σκοπό το βρέφος που θα γεννούσε η γυναίκα, να το παρέδιδαν έναντι χρηματικής αμοιβής σε άτεκνο ζευγάρι.

Μετά τη γέννηση του βρέφους, ο 50χρονος έφερε σε επαφή την βιολογική μητέρα με ζευγάρι ημεδαπών, προκειμένου να προβούν στην παράδοση του βρέφους.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 41 ετών, καθώς και οι βιολογικοί γονείς του βρέφους, μία 32χρονη και έναν 36χρονο, όλοι τους υπήκοοι Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την αρχική  έρευνα, ο 36χρονος μαζί με την 32χρονη η οποία ήταν έγκυος, αρχικά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα στην Κατερίνη ιδιοκτησίας της 41χρονης. Η 32χρονη το επόμενο διάστημα, με τη συνδρομή 37χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, γέννησε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ακολούθως, στις 20-10-2016 οι υποψήφιοι θετοί γονείς (ζευγάρι Ελλήνων), με τη συνδρομή του 50χρονου, μεταφέρθηκαν στην οικία που βρισκόταν η 32χρονη μητέρα και παρέλαβαν το βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ το μεσημέρι της επόμενης ημέρας το νεογνό επεστράφη στην μητέρα του από τον παραπάνω άνδρα, με σκοπό να οριστεί νεότερη ημερομηνία παραλαβής. 

Πλέον, ερευνάται η συμμετοχή του 50χρονου και σε τυχόν άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.