Skip to main content

Ταυτοποιήθηκε 12 χρόνια μετά ο ληστής των ΕΛΤΑ Αμπελοκήπων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη της ένοπλης ληστείας που έλαβε χώρα σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. τον Οκτώβριο του 2007

Ένας 32χρονος, σήμερα, ομογενής είναι ένας από τους δύο δράστες, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2007, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Αμπελοκήπων.

Τότε, χρησιμοποιώντας κλεμμένη μοτοσικλέτα για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από το κατάστημα, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 9.248 ευρώ.

Λίγους μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2008, συλλαμβάνεται ο συνεργός του, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία για 25 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και 12 κλοπές μοτοσικλετών, συμπεριλαμβανομένης και της προαναφερόμενης ληστείας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης άνοιξαν ξανά την υπόθεση και δώδεκα χρόνια μετά ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ατόμου που ενέχεται σε περίπτωση ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ..

Η υπόθεση επανεξετάστηκε κατόπιν αξιοποίησης νέων στοιχείων και πειστηρίων που αναλύθηκαν επιστημονικά στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.  

Σε βάρος του 32χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπή κατά συναυτουργία. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.