Skip to main content

Ταγιάνι: Όποιος λέει ότι δολοφονεί εν ονόματι Θεού, δολοφονεί τον Θεό

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δηλώσεις για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά.

«Όποιος λέει ότι δολοφονεί εν ονόματι του Θεού, δολοφονεί τον Θεό», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, μετά την συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο Κεμπέκ του Καναδά, ο κ. Ταγιάνι πρόσθεσε ότι αυτό το μήνυμα πρέπει να μεταδοθεί και στους νέους, «διότι δεν είναι αυτός ο δρόμος που πρέπει κανείς να ακολουθήσει». Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «η απάντηση στην βία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα».

«Είμαστε στο πλευρό του λαού του Καναδά και των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε να μην συμβεί ποτέ πια κάτι τέτοιο, να μην γίνει στόχος βίας κανένας χώρος λατρείας οποιασδήποτε θρησκείας. Δεν πρέπει να συμβεί στον Καναδά, όπως και σε όλους τους χώρους όπου προσεύχονται χριστιανοί. Η καταδίκη μας είναι απερίφραστη», τόνισε ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θέλουμε να αναφερθούμε και πάλι στην εγγύτητα και την αλληλεγγύη μας προς την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ισλαμικής θρησκείας, οι οποίοι ζουν στις χώρες και στις πόλεις μας και απορρίπτουν την φονταμενταλιστική τρομοκρατία, της οποίας, συχνά, γίνονται θύματα και στόχοι», επεσήμανε από την μεριά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.