Skip to main content

Τάι:Αν μου ζητηθεί είμαι έτοιμος να γυρίσω και να προσφέρω στον Ηρακλή

Ο Βραζιλιάνος πρώην επιθετικός του «Γηραιού» εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στο σύλλογο βοηθώντας τον στη νέα προσπάθεια

Μια σεζόν αγωνίστηκε στον Ηρακλή έκανε 36 συμμετοχές και πέτυχε επτά γκολ. Ο λόγος για τον Τάι που θεωρεί τον εαυτό του φίλαθλο του «Γηραιού» και το δείχνει ακόμα και αυτή την στιγμή.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Λευκορωσία, όπου αγωνίζεται στην Γκοροντέγια. Ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις για τον Ηρακλή και μίλησε στην εφημερίδα «Αrena Press» από την παγωμένη πόλη της Λευκορωσίας όπου διαμένει: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο Ηρακλής κινδυνεύει να μην έχει ύπαρξη. Μπορεί να αγωνίστηκα μόλις έναν χρόνο στην ομάδα, αλλά είμαι δεμένος με τον Ημίθεο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση και να μπορέσει να επιστρέψει όσο γίνεται πιο σύντομα στην Σούπερ Λιγκ. Δεν γίνεται να βρίσκεται σε χαμηλές κατηγορίες. Έχει ιστορία, γήπεδο, κόσμο που διψά για μπάλα και θα πρέπει να υπάρξει ο δρόμος που θα τον φέρει πίσω στην θέση που ανήκει».

-Πιστεύεις ότι είναι εφικτό να συμβεί αυτό;

«Αν υπάρξει κάτι που θα είναι ενωτικό και θα μπορεί να βρει ανταπόκριση είμαι σίγουρος. Γιατί κατάλαβα ότι η φανέλα του Ηρακλή είναι βαριά και δίνει δύναμη σε κάθε ποδοσφαιριστή που την φοράει. Χρειάζεται όμως να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα την στηρίξει οικονομικά και παράλληλα να υπάρξει συμπαράσταση από τον κόσμο κάθε Κυριακή στο γήπεδο».

–Βλέπεις κάποια στιγμή την επιστροφή σου στην ομάδα;

«Μακάρι να συμβεί. Από την στιγμή που έφυγα, ήθελα να βρεθεί τρόπος να ξαναέρθω στον Ηρακλή. Κάποια στιγμή όταν ήταν προπονητής ο Νίκος Παπαδόπουλος έγινε μια συζήτηση, αλλά τότε δεν μπορούσαν να γίνουν μετεγγραφές καθώς υπήρχαν περιορισμοί».

–Δηλαδή θα μπορούσες να επιστρέψεις και τώρα αν βρεθεί λύση;

«Φυσικά! Αυτή την στιγμή αγωνίζομαι στην Λευκορωσία και στις 30 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η συνεργασία μου. Έχω δικαίωμα να παραμείνω αλλά θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή με κάθε τρόπο να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια. Αν μου ζητηθεί είμαι έτοιμος να φορέσω ξανά την αγαπημένη μου φανέλα».

Πήγε για Ρωσία και έμεινε Λευκορωσία

Ο Τάι ανακηρύχτηκε ποδοσφαιριστής του μήνα στην Λευκορωσία, καθώς σε πέντε αγωνιστικές σημείωσε τρία γκολ και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του. Έχει συνολικά εννιά συμμετοχές και η ομάδα του βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. Στην ομάδα εντάχθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς είχε συμφωνήσει με την Νοβισιμπιρσκ στην Β΄ κατηγορία της Ρωσίας. Η προετοιμασία γίνονταν στο Μινσκ, αλλά ξαφνικά αποχώρησε ο πρόεδρος και η ομάδα σχεδόν διαλύθηκε. Έτσι βρήκε αμέσως ποδοσφαιρική στέγη στην Γκοροντέγια.

«Νομίζω ότι ο Ηρακλής θα μπορούσε να είχε διαφορετική κατάληξη, αν δεν γίνονταν πολλά λάθη από τη διοίκηση. Αυτά κόστισαν και έτσι η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό θα το επιτρέψει ο κόσμος που είναι κοντά στον Ηρακλή».

«Έρχομαι σύντομα»

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός γύρισε τον χρόνο πίσω και είπε για την παρουσία του στην ομάδα: «Θα μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο τον Ηρακλή. Έγιναν όμως πολλά, καθώς ήταν μια δύσκολη χρονική στιγμή. Ίσως και να έκανα και εγω λάθος. Για αυτό τον λόγο θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω και να βοηθήσω. Γιατί όχι τώρα που έχει ανάγκη η ομάδα. Θα ήταν για μένα το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί».

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στον Ηρακλή;

«Κάθε φορά που πετύχαινα γκολ χαιρόμουν, γιατί έδινα χαρά στον κόσμο μας. Μας ακολουθούσαν σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος και έπρεπε να δείχνουμε ότι μπορούσαμε να κερδίζουμε. Κάθε γκολ λοιπόν που σημείωνα ήταν μια στιγμή ευτυχίας για όλους μας».

–Πότε ολοκληρώνεις την συνεργασία σου στην Λευκορωσία.

«Στο τέλος του Νοεμβρίου. Θα είμαι όμως νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη. Ελπίζω μέχρι τότε να έχει βρεθεί μια λύση για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα. Θέλω να έρθω στο γήπεδο και να είμαι μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας».