Skip to main content

Ταινίες που μπορείτε να δείτε τον Οκτώβρη στον κινηματογράφο

Πολλά υποσχόμενος από άποψη ταινιών είναι ο μήνας Οκτώβριος με καλές ταινίες να προβάλλονται στα σινεμά όλης της χώρας.
Πολλά υποσχόμενος από άποψη ταινιών είναι ο μήνας Οκτώβριος με πολλές καλές ταινίες να προβάλλονται στα σινεμά όλης της χώρας. Το σινεφίλ κοινό της πόλης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας θα χει την ευκαιρία να περάσει τα κρύα (πια) βράδια του Οκτώβρη σε ένα σινεμά παρέα με μια καλή ταινία...

Antichrist (Αντίχριστος)
του Λαρς Φον Τριερ
παίζουν: Γουίλιαμ Νταφόε και Σαρλότ Γκέινσμπουργκ
Την προσπάθεια ενός ζευγαριού να ξαναχτίσουν τη διαλυμένη σχέση τους σε μια καλύβα στο κέντρο ενός απομονωμένου δάσους παρακολουθούμε σ΄ αυτή την ταινία του Φον Τριερ.
Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών προκαλώντας ποικίλλες αντιδράσεις. Κατηγορήθηκε για μισογυνισμό και θεωρήθηκε το σκάνδαλο της διοργάνωσης.

Los abrazos rotos (Ραγισμένες αγκαλιές)
του Πέδρο Αλμοδόβαρ
παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Λουί Ομάρ, Μπλάνκα Πορτίγιο



Ένας γοητευτικός συγγραφέας αφηγείται, 14 χρόνια μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που τον άφησε τυφλό, την οδυνηρή ιστορία της ζωής του στο νεαρό γραμματέα του.
Η τέταρτη συνεργασία του Πέδρο Αλμοδόβαρ και της μούσας του, Πενέλοπε Κρουζ, δίνει την πιο ακριβή μέχρι σήμερα παραγωγή του σκηνοθέτη (15 εκατ. ευρώ). Οι παρενέργειες του τρελού ερωτικού πάθους δίνεται με όρους του αμερικάνικου νουάρ των ΄50 αλλά και με έναν ιδιαίτερο κωμικό τόνο. Μια ακόμη απολαυστική ταινία του Αλμοδόβαρ που ενισχύεται από την πολύ καλή παρουσία και το ταπεραμέντο της Πενέλοπε Κρουζ.

Ψυχή Βαθιά
του Παντελή Βούλγαρη
παίζουν: Χρήστος Καρτέρης, Γιώργος Αγγέλκος, Άννα Παρτσάνη, Θανάσης Βέγγος

«Δύσκολο να πυροβολήσεις απέναντι όταν ξέρεις ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται ο αδερφός σου».
Η ιστορία δύο αδερφών τον καιρό του Εμφύλιου Πολέμου που στρατολογήθηκαν παρά τη θέλησή τους στα δυο αντίπαλα στρατόπεδα αφηγείται η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη.
Το αποτέλεσμα πολυετών ερευνών σε επίσημα έγγραφα, μελέτες και προφορικές μαρτυρίες δίνει μια διαφορετική ματιά στα ανεξιχνίαστα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας. Η ταινία γυρίστηκε στην μοναδικής ομορφιάς Δυτική Μακεδονία.

Το Κακό στην εποχή των ηρώων
του Γιώργου Νούσια
παίζουν: Ιωάννα Παππά, Απόστολος Τότσικας

Η συνέχεια της πρώτης ελληνικής σπλάτερ ταινίας που είχε ως σκηνικό την Αθήνα και ήρωες δεκάδες αιμοδιψή ζόμπι. Στο «Κακό 2» μεταφερόμαστε 2.800 χρόνια μετά και πάλι στην ελληνική πρωτεύουσα όπου οι κάτοικοι μεταμορφώνονται για ακόμη μια φορά σε ζόμπι εξαιτίας μιας αρχέγονης δύναμης που έχει εξαπλωθεί στην πόλη.

Young Victoria
του Ζαν Μαρκ Βαλιέ
παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Πολ Μπέτανι



Τα ταραχώδη πρώτα χρόνια της βασίλισσας Βικτορίας, πώς διαχειρίστηκε τον θρόνο και η ερωτική της περιπέτεια με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο.
Μια προσπάθεια του Καναδού σκηνοθέτη να ανατρέψει την χιλιοειπωμένη αφήγηση της ζωής της βασίλισσας με την υπογραφή του Σκορτσέζε στην παραγωγή.

Δημήτρης Τσάκωνας