Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΤΑΪΒΑΝ: ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ

Εικάζεται πως παγιδεύτηκαν σε τουλάχιστον δύο αλιευτικά σκάφη στο λιμάνι, σύμφωνα με στελέχη της αυτοδιοίκησης της πόλης Σουάο

Μία γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, καταπλακώνοντας αλιευτικά σκάφη.

Αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία ενώ υπάρχουν φόβοι για παγιδευμένους. Δύτες επιχειρούν ήδη στο λιμάνι αναζητώντας ανθρώπους εικάζεται πως παγιδεύτηκαν σε τουλάχιστον δύο αλιευτικά σκάφη, σύμφωνα με στελέχη της αυτοδιοίκησης της πόλης Σουάο.

«Η γέφυρα κατέρρευσε περί τις 09.30, ενώ βρισκόταν πάνω της ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά», διευκρίνισε η Σι Ι-τσουν, γραμματέας του δημάρχου. «Φοβόμαστε ότι κάποιοι αλιείς μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα σκάφη» πρόσθεσε.

Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και έστησαν ένα κέντρο συντονισμού της.

Η κατάρρευση της γέφυρας, από την οποία διέρχονται αυτοκίνητα, προκάλεσε ζημιές σε τρία πλεούμενα και δύο οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του βυτιοφόρου. Τα αίτια του συμβάντος δεν είναι ακόμη γνωστά.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας από τη βορειοανατολική Ταϊβάν πέρασε ο τυφώνας Μίταγκ, με ανέμους 162 χιλιομέτρων την ώρα. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο άφησε πίσω του 12 τραυματίες, ενώ προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πάνω από 66.000 σπίτια καθώς και την ακύρωση 150 πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ