Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΑΪΒΑΝ: KΑΛΕΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Το υπουργείο Εξωτερικών στην Ταϊπέι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών πρέπει να αρχίσουν σύντομα.

Για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών κάλεσε την κυβέρνηση της Ταϊβάν, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την επιδίωξη της ΕΕ για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας, με το νησί που δίνει έμφαση στην τεχνολογία.

Η Ταϊπέι επιδιώκει επίσης, εδώ και καιρό, τη δρομολόγηση μιας τέτοιας εξέλιξης.

Η ΕΕ συμπεριέλαβε την Ταϊβάν στη λίστα με τους εμπορικούς συνεργάτες της για το ενδεχόμενο επίτευξης μιας διμερούς επενδυτικής συμφωνίας το 2015, χρονιά πριν από την ανάδειξη στην προεδρία της Ταϊβάν της Τσάι Ινγκ – βεν, αλλά από τότε, δεν έχει διεξάγει συνομιλίες με την Ταϊπέι για το ζήτημα αυτό.

Ανταποκρινόμενο στη στρατηγική της ΕΕ για την ενίσχυση της παρουσίας της, στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού που εξαγγέλθηκε πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης και της επιδίωξης για μία εμπορική συμφωνία με την Ταϊβάν, το υπουργείο Εξωτερικών στην Ταϊπέι, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες πρέπει να αρχίσουν σύντομα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη υποστηρίξει την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με την Ταϊβάν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ