Skip to main content

Τάμπλετ σε παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι παρέδωσε ο δήμος Θέρμης

Τα τάμπλετ παρέδωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Στέλιο Αποστόλου.

Συσκευές τάμπλετ σε παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι, παρέδωσε σήμερα ο δήμος Θέρμης προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της τελεκπαίδευσης.

Πρόκειται για παιδιά τα οποία φοιτούν σε δημοτικά σχολεία των κοινοτήτων Τριλόφου και Πλαγιαρίου του δήμου Θέρμης. Η επιλογή των μαθητών έγινε έπειτα από υπόδειξη της διεύθυνσης του Παιδικού Χωριού SOS. Τα τάμπλετ παρέδωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Στέλιο Αποστόλου, την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης Λίτσα Κούτρη και τον αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης Αχιλλέα Μεταλούλη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης υποδέχθηκε ο διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS και Στέγης Νέων Άκης Δρεπανίδης. Στη συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Θέρμης και του Παιδικού Χωριού SOS μέσω της οποίας ο δήμος αναλαμβάνει να καλύψει μέρος των λειτουργικών εξόδων του Παιδικού Χωριού SOS για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Το έργο το οποίο κάνει το Παιδικό Χωριό SOS είναι ανεκτίμητο. Ο δήμος Θέρμης στέκεται πάντα δίπλα του, αρωγός στην προσπάθειά του. Σήμερα συμφωνήσαμε να συνδράμουμε ως δήμος στην κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων του Παιδικού Χωριού SOS που αφορούν την θέρμανση, τα τρόφιμα κ.λπ. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη διεύθυνση του Παιδικού Χωριού SOS και τους ανθρώπους του, παρακολουθούμε στενά τις προσπάθειές τους και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το πολύτιμο έργο τους» δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο δήμος Θέρμης διένειμε ογδόντα συσκευές τάμπλετ σε οικογένειες με παιδιά στο γυμνάσιο ή στο λύκειο τα οποία δεν διέθεταν κάποια ηλεκτρονική συσκευή για να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα. Η επιλογή των οικογενειών έγινε σε συνεργασία με τα σχολεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία των γονέων ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Με την ίδια διαδικασία ο δήμος Θέρμης πρόκειται να διαθέσει τις προσεχείς ημέρες άλλες περίπου διακόσιες συσκευές τάμπλετ και σε μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου.

«Έχουμε δεσμευτεί ως δήμος να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό που απαιτείται για να μπορεί να παρακολουθεί τα εξ αποστάσεως μαθήματα. Για το σκοπό αυτό συνεχίζουμε, μέσω των διευθύνσεων των σχολείων, να αναζητούμε τις οικογένειες οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν συσκευές τάμπλετ. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τις οικονομικά πιο αδύναμες οικογένειες, ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους απρόσκοπτα για όσο θα είναι κλειστά τα σχολεία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Στέλιος Αποστόλου.