Skip to main content

Ταραντίλης: Σταθεροποίηση στις νοσηλείες-Ίσως να μην χρειαστεί παράταση lockdown

Ελπίζουμε ότι το lockdown αυτό θα οδηγήσει σε καλυτέρευση των αποτελεσμάτων και δεν θα έχουμε παράταση, είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εκτιμάται ότι με τον εμβολιασμό τόσο των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών, όσο και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, θα αρχίσει από τον Μάρτιο να μειώνεται ο κίνδυνος πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και από τον Απρίλιο, που θα έχουμε σύμμαχο και τον καιρό, η κατάσταση ως προς τη μεταδοτικότητα του ιού θα βελτιωθεί σημαντικά» είπε, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, ο Χρήστος Ταραντίλης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες, αλλά σταθεροποίηση. Υποστήριξε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Συστήματος Υγείας, «ελπίζουμε ότι το lockdown αυτό θα οδηγήσει σε καλυτέρευση των αποτελεσμάτων και δεν θα έχουμε παράταση».

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, είπε ότι στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους, τα εμβόλια που δεν έγιναν, αξιοποιήθηκαν για τον εμβολιασμό άλλων πολιτών. Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αναπλήρωσης, ενώ, λόγω της έκτακτης κατάστασης, οργανώθηκε και επιχείρηση 24 ωρών. Σε αυτήν εμβολιάστηκαν πάνω από 450 τρόφιμοι και εργαζόμενοι στις Φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο των φυλακών, καθώς και πάνω από 250 φιλοξενούμενοι στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.