Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΟΞ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΩΝΑΖΕΙ: Ι CAN’T BREATHE»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σημείωσε ότι η μαύρη τρύπα της ρευστότητας απειλεί να καταπιεί κόπους και θυσίες μιας ζωής.

Φωνή αγωνίας αλλά και μήνυμα για αγώνα έστειλαν οι ξενοδόχοι κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή Προέδρων και Αντιπροσώπων – ξενοδόχων Ενώσεων από ολόκληρη την Ελλάδα, παρουσία του Προέδρου του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού. Στη συζήτηση παρενέβη μέσω skype ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος περιέγραψε την ωμή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι χιλιάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παλεύουν για την επιβίωσή τους μέσα στο τσουνάμι των συνεπειών της πανδημίας.

«Επιχειρήσεις που έδωσαν μάχη με μεγάλες απώλειες για να υποστηρίξουν το άνοιγμα του τουρισμού και που «έβαλαν τα δυνατά τους για να προστατέψουν πάνω απ’ όλα την υγεία και την υγειονομική αξιοπιστία της χώρας», εξασφαλίζοντας το δικαίωμα της ελπίδας για την επόμενη σεζόν», ανέφερε.

«H μαύρη τρύπα της ρευστότητας απειλεί να καταπιεί κόπους και θυσίες μιας ζωής», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «’Η θα κάνουμε μια τολμηρή παράκαμψη με by pass, με ενίσχυση δηλαδή της ρευστότητας ή θα πέσουμε μέσα στη μαύρη τρύπα και θα μας καταπιεί. Δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο από αυτά τα δύο. Κι αυτό πρέπει να το έχει καλά στο μυαλό της η κυβέρνηση και κυρίως οι συναρμόδιοι υπουργοί γιατί είναι η δική τους πολιτική βούληση και οι δικές τους αποφάσεις που θα καθορίσουν αν ζούμε τον επίλογο του ελληνικού ξενοδοχείου ή τον πρόλογο νέων επιτυχιών για το ξενοδοχείο και τον τουρισμό».

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ακολούθησαν οι Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης, το απερχόμενο Δ.Σ. βράβευσε για την πολυετή προσφορά τους στην Ομοσπονδία, αξιόλογα στελέχη της με σημαντική συνεισφορά στο επιχειρείν και στο συνδικαλισμό των ξενοδόχων. Πρόκειται για τους κ.κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο από τη Θεσσαλονίκη, Σακελλάριο Σουλούνια από τη Ρόδο και Κωνσταντίνο Λεβέντη από τη Μαγνησία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ