Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΤΑΣΙΟΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σοβαρά μέτρα την επόμενη ημέρα, ώστε να κάνει επανεκκίνηση ο κλάδος

Στα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να «ξεκινήσει ξανά η ατμομηχανή της ελληνικής Οικονομίας, ο Τουρισμός» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Μεταξύ αυτών, όπως ανέφερε, μιλώντας στο money-tourism.gr, είναι η διαγραφή χρεών, τα μηδενικά επιτόκια, η αναστολή εισφορών και η επιδότηση απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, αφού υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η υγεία των πολιτών, σημειώνει ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια και στον Τουρισμό, και προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος, πρέπει να μπουν στο τραπέζι, μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων:

αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο το 2020
ενίσχυση της ρευστότητας, αφού τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανοίξουν όταν έρθει εκείνη η στιγμή, με άδεια ταμεία
μηδενικά επιτόκια
επιδότηση απασχόλησης και μείωση εργοδοτικών εισφορών
διαγραφή χρεών
μείωση ΦΠΑ και κατάργηση φόρου διαμονής

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ τονίζει ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Παράλληλα, όμως υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σοβαρά μέτρα την επόμενη ημέρα, ώστε να κάνει επανεκκίνηση ο κλάδος, ενώ κάνει ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία που «κοκκίνισαν» λόγω της χρεωκοπίας της Thomas Cook και ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις αυτές, θα πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα.

Για τις επιχειρήσεις αυτές, ο κ. Τάσιος λέει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η ενημερότητά τους, όχι στις 31 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε γενικά η κυβέρνηση, αλλά τρεις μήνες νωρίτερα.

O πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες του κλάδου δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό Δημόσιο, λόγω της διαχρονικής συμπεριφοράς του, και κομβικό ρόλο σε όλα τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι η εγγύηση του κράτους.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη σαιζόν ο κ. Τάσιος αναφέρει ότι η αισιόδοξη εκτίμηση, είναι ότι θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και στο πλαίσιο αυτό ΕΦΚΑ 40% για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ξεκινώντας από το μηδέν δεν μπορεί να υπάρχει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ