Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΤΑΣΙΟΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΙΩΣΗΣ 50% ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ήδη αεροπορικές εταιρείες με συγκεκριμένη αλληλογραφία δεν παίρνουν καθόλου χρονοθυρίδες απο-προσγείωσης(slots) για το καλοκαίρι.

Ανήσυχος για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα έργα για τη διασύνδεση του κύριου διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης με το νέο που βρίσκεται υπό κατασκευή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στην τουριστική κίνηση της Βορείου Ελλάδος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

«Θα πληγούμε άμεσα. Ήδη αεροπορικές εταιρείες με συγκεκριμένη αλληλογραφία δεν παίρνουν καθόλου χρονοθυρίδες απο-προσγείωσης(slots) για το καλοκαίρι. Μιλάμε για την βρετανική, την ιταλική αγορά ενώ χθες ανακοίνωσε και η  TUI, ο μεγάλος γνωστός τουριστικός οργανισμός, ότι τα δρομολόγια δεν θα γίνουν για το καλοκαίρι και κυρίως από τη νορβηγική αγορά που πηγαίναμε να ανοίξουμε ως εθνικότητα και αυτό μας προβληματίζει απόλυτα» τόνισε ο κ. Τάσιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Jet2.com τους έχει διαμηνύσει ότι οι πτήσεις μετά τον Ιούλιο θα είναι ή μεσάνυχτα ή ξημερώματα, ενώ η Neo Share της Ιταλίας είπε ότι δεν υπάρχουν ώρες προσγείωσης/ απογείωσης.

«Εφόσον δεν έρθουν οι συγκεκριμένες εταιρείες, υπάρχει κίνδυνος οι αφίξεις να μειωθούν κατα 50%, που σημαίνει απόλυτη καταστροφή» υπογράμμισε ο κ. Τάσιος. Περιγράφοντας το πρόβλημα, ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι από εκεί που σε μια ώρα υπήρχαν 20 προσγειώσεις/αναχωρήσεις τώρα θα γίνονται μόνο 8 με 10.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατα τα λεγόμενα του ίδιου, το επόμενο δεκαήμερο είναι απόλυτα κρίσιμο καθώς είναι οι τελευταίες ημέρες που έχουν περιθώριο οι εταιρείες να κλείσουν τα λεγόμενα slots.

Η πρόταση της Ένωσης είναι τα έργα στο αεροδρόμιο να μετατεθεί για μετά τον Οκτώβριο του 2017. «Το αίτημα για τη μετάθεση των έργων έχει τεθεί στον πρωθυπουργό από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, από όλους μας. Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να πάμε στο γραφείο του πρωθυπουργού και ότι θα κάνει σήμερα το καθήκον του ο κ.Σπίρτζης», κατέληξε ο κ.Τάσιος.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ