Skip to main content

Τασούλας:Η Δύση να στριμώξει άγρια τον Πούτιν για να γίνει ανυπόφορος οικονομικά ο πόλεμος

«Ο Πούτιν αμφισβητεί την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, αμφισβητεί την εθνική υπόσταση και τον αυτοπροσδιορισμό της Ουκρανίας», λέει ο κ. Τασούλας

Στη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων της ΕΕ μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας τόνισε τη σημασία της σταθερότητας και της ασφάλειας για την ευημερία της Ευρώπης που απαιτεί εγγυήσεις και νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η μεταπολεμική αρχιτεκτονική ασφαλείας της ηπείρου από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναφέρθηκε στην πολιτική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως με καθυστέρηση 32 ετών «αμφισβητεί την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας, αμφισβητεί την εθνική υπόσταση και τον αυτοπροσδιορισμό της Ουκρανίας, εν ονόματι του ζωτικού χώρου της δήθεν απειλούμενης χώρας του».

Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο πρόεδρος τόνισε πως η εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να εξελιχθεί σε τεράστιο λάθος για τον Ρώσο Πρόεδρο. «Ήδη έτσι εξελίσσεται. Η Δύση πρέπει να στηρίξει περαιτέρω την Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλαβε ήδη τη δέσμευση η χώρα μου να οικοδομήσει και πάλι το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε με νόημα: «η Δύση πρέπει να στριμώξει άγρια τον Πούτιν ώστε να γίνει γι’ αυτόν ο πόλεμος ανυπόφορος οικονομικά».

Ο κ. Τασούλας εξήρε επίσης τα πακέτα μέτρων που ελήφθησαν κατά της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τα πρωτοφανή, σημείωσε ωστόσο πως πρέπει να εφαρμοστούν απ’ όλες, ανεξαιρέτως τις χώρες του ΝΑΤΟ.